Gündem

Ülke Genelinde Bugün Yürürlüğe Giriyor! Tapuda Yeni Dönem Başlıyor

Tapuda yeni dönem bugün başlıyor. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden yapılabilecek. Sadece konut değil, ofis, dükkan, arsa ve tarla gibi tüm taşınmazların alım-satım işlemi noterlerde yapılabilecek.

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği, arsa, tarla, konut, iş yeri gibi taşınmaz satışlarının artık noterliklerde gerçekleştirilmesi için gerekli hazırlıkları tamamladı.

Bu yeni uygulama bugün ülke genelinde yürürlüğe girecek. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’daki bir noterlikte gerçekleştirilen bir törenle bu uygulamayı başlatacak ve ilk işlemi gerçekleştirecek.

Bir taşınmazını satmak isteyen kişi, Türkiye Noterler Birliği’nin internet sitesindeki e-Başvuru sistemi aracılığıyla işlem yapmak istediği noterliği seçerek başvurusunu yapacak.

Başvuranın taşınmazın gerçek sahibi olduğu tespit edildikten sonra başvuru kabul edilerek işleme başlanacak.

Başvuru kabul edildikten sonra noterlik tarafından taşınmazla ilgili tapu kayıtları incelenecek ve satış işlemine engel bir durum olup olmadığı kontrol edilecek.

Taşınmazın satışına engel bir durumun olmadığı belirlendikten sonra ilgili kişilere gerekli harç ve tapu döner sermaye hizmet bedeli ödemeleri için cep telefonlarına bir mesaj gönderilecek.

SÖZLEŞMELER NOTER HUZURUNDA İMZALANACAK
Harç ve masrafların ödemesi yapıldıktan sonra, taraflar noterliğe davet edilerek taşınmaz satış sözleşmesi imzalanacak.

Satış sözleşmeleri, noter huzurunda alıcı ve satıcı tarafından imzalanacak ve sisteme kaydedilecek. Ardından sözleşmeler, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne elektronik ortamda gönderilerek taşınmaz tapu kütüğüne tescil edilecek.

Taşınmazın devri tamamlandıktan sonra tapu ve diğer belgeler noter tarafından ilgili kişilere teslim edilecek.

HAFTA SONUDA SATIŞ İŞLEMİ GERÇEKLEŞEBİLECEK 
Adalet Bakanı Tunç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni uygulamanın tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltacağını ve vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve kısa sürede tamamlayabilmesini sağlayacağını belirtti.

Bakan Tunç, nöbetçi noterlik uygulaması kapsamında taşınmaz satış sözleşmelerinin hafta sonu da yapılabileceğini açıkladı.

 

 

 

Recent Posts

  • Gündem

Biden’ın İsrail’e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali

Biden'ın İsrail'e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Refah'a yönelik geniş…

2 saat ago
  • Gündem

İstanbul Havalimanı’nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı

İstanbul Havalimanı'nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı "Dubai'den İstanbul'a Bebek Arabasında Kaçak Altın…

3 saat ago
  • Gündem

İNSANA İNSANDAN BAŞKA ZARAR VERECEK VARLIK YOKTUR

Yeryüzünde insana zarar vermek için harekette geçecek hiçbir varlık yoktur. Kasırgalar, hortumlar, seller, depremler bunlar…

5 saat ago
  • Gündem

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail’e Ne Mesaj Verdi?

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail'e Ne Mesaj Verdi? Hamas lideri İsmail Heniye’nin,…

5 saat ago
  • Gündem

BÜLENT ERSOY’A RAHMET’LE BAKMANIN BEREKETİ

Muhterem Ali Rıza Demircan Hocam “Bülent Ersoy’a İslam’ın Rahmet Penceresinden Bakmak” başlıklı yazınız bana Kanal…

6 saat ago
  • Makale

Kalk Selahaddin, Biz Yine Geldik!

Kalk Selahaddin, Biz Yine Geldik! 1917 yılında Şam’a giren İngiliz komutan Edmund Allenby, doğruca Selahaddin…

6 saat ago