islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4752
EURO
34,8856
ALTIN
2.433,53
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Ülke Genelinde Bugün Yürürlüğe Giriyor! Tapuda Yeni Dönem Başlıyor

Ülke Genelinde Bugün Yürürlüğe Giriyor! Tapuda Yeni Dönem Başlıyor
4 Temmuz 2023 11:03
A+
A-

Tapuda yeni dönem bugün başlıyor. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden yapılabilecek. Sadece konut değil, ofis, dükkan, arsa ve tarla gibi tüm taşınmazların alım-satım işlemi noterlerde yapılabilecek.

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği, arsa, tarla, konut, iş yeri gibi taşınmaz satışlarının artık noterliklerde gerçekleştirilmesi için gerekli hazırlıkları tamamladı.

Bu yeni uygulama bugün ülke genelinde yürürlüğe girecek. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’daki bir noterlikte gerçekleştirilen bir törenle bu uygulamayı başlatacak ve ilk işlemi gerçekleştirecek.

Bir taşınmazını satmak isteyen kişi, Türkiye Noterler Birliği’nin internet sitesindeki e-Başvuru sistemi aracılığıyla işlem yapmak istediği noterliği seçerek başvurusunu yapacak.

Başvuranın taşınmazın gerçek sahibi olduğu tespit edildikten sonra başvuru kabul edilerek işleme başlanacak.

Başvuru kabul edildikten sonra noterlik tarafından taşınmazla ilgili tapu kayıtları incelenecek ve satış işlemine engel bir durum olup olmadığı kontrol edilecek.

Taşınmazın satışına engel bir durumun olmadığı belirlendikten sonra ilgili kişilere gerekli harç ve tapu döner sermaye hizmet bedeli ödemeleri için cep telefonlarına bir mesaj gönderilecek.

SÖZLEŞMELER NOTER HUZURUNDA İMZALANACAK
Harç ve masrafların ödemesi yapıldıktan sonra, taraflar noterliğe davet edilerek taşınmaz satış sözleşmesi imzalanacak.

Satış sözleşmeleri, noter huzurunda alıcı ve satıcı tarafından imzalanacak ve sisteme kaydedilecek. Ardından sözleşmeler, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne elektronik ortamda gönderilerek taşınmaz tapu kütüğüne tescil edilecek.

Taşınmazın devri tamamlandıktan sonra tapu ve diğer belgeler noter tarafından ilgili kişilere teslim edilecek.

HAFTA SONUDA SATIŞ İŞLEMİ GERÇEKLEŞEBİLECEK 
Adalet Bakanı Tunç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni uygulamanın tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltacağını ve vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve kısa sürede tamamlayabilmesini sağlayacağını belirtti.

Bakan Tunç, nöbetçi noterlik uygulaması kapsamında taşınmaz satış sözleşmelerinin hafta sonu da yapılabileceğini açıkladı.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.