islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
35,0077
ALTIN
2.426,74
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Ürdün Kralı Abdullah: ‘Filistinlilerle Birlikteyiz!’

Ürdün Kralı Abdullah: ‘Filistinlilerle Birlikteyiz!’

Ürdün Kralı II. Abdullah her zaman Filistinlilerin ve onların haklarının yanında kalacağını söyledi ve işgal altındaki Kudüs’ün başkenti olduğu 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından önce bölgenin istikrardan yararlanamayacağını vurguladı.

Bu, Kral Abdullah’ın işgal altındaki Batı Şeria’da (Ramallah’ta) Filistin devlet başkanı ile yaptığı toplantıda dile geldi. “Tüm zorluklara rağmen sürekli yanınızdayız ve konumumuz her zaman Filistin’de kalacak” dedi.

Kral Abdullah, Doğu Kudüs’ün başkenti olan 67 sınırında bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını güvence altına alan iki devletli bir çözüme dayanarak Filistin sorununa adil ve kapsamlı bir çözüm bulunmadan bölgenin güvenlik ve istikrardan yararlanamayacağını da sözlerine ekledi.

Ürdün’ün ve Kudüs’ün hukuki ve tarihi statüsünü korumak, Ürdün’ün vesayeti altındaki islami ve Hristiyan kutsal yerlerini korumak ve onlara bakmak için çabalarını sürdürdüğüne dikkat çekti.

Mahmud Abbas (Filistin Devlet Başkanı) kendi adına şöyle dedi: “Majesteleri Kral tarafından ziyaret edilmemiz, sizi ikinci ülkeniz Filistin’de görmekten mutluluk duymamız, aramızdaki birçok konuyu ve sürekli istişareyi tartışmamız bizim için büyük bir onurdur ve ziyaretler yoluyla veya aramızdaki temaslar yoluyla sürekli iletişimle ilgileniyoruz.” “Ürdünlüyüz ama çıkarlar aynı, endişeler aynı, umutlar aynı, bu yüzden neler olup bittiğine danışmak ve konuşmak için çok önemli olan bu tür önemli ziyaretleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Günün erken saatlerinde Ürdün Kralı II. Abdullah, Ürdün helikopteri ile işgal altındaki Ramallah şehrine geldi. Krala, Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah, başbakan Bişr El-Hasavne ve Dışişleri Bakanı Ayman Safadi eşlik etti. Uzmanlara göre, Kralın ziyareti Ramazan öncesinde Filistinlilerle İsrailliler arasındaki gerginliği hafifletmeyi ve Filistinlilerin Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarını sağlamayı amaçlıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.