islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5566
EURO
34,8396
ALTIN
2.431,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Ürdün Sendikalı 1000 Öğretmeni Tutukladı

Ürdün Sendikalı 1000 Öğretmeni Tutukladı

Mirat Haber Ajansı

Ürdün’de yaklaşık 1000 öğretmen, yetkililer tarafından kapatılmasından bu yana ülkenin Öğretmenler Sendikasına yönelik artan baskılarda tutuklandı. Avukatların tahminlerine göre Ürdün güvenlik güçleri, kapatma kararını protesto eden yaklaşık 1000 sendika üyesini hedef aldı ve tutukladı. Gösteriler, polisin Öğretmenler Sendikası’nın Ürdün’deki ofislerini kapatması ve sendikanın iki yıl boyunca faaliyet göstermesini yasaklamasının ardından geçen ay başladı. Örgütün seçilmiş konseyinin 13 üyesi tutuklandı. Ürdünlü yetkililer, kapatmanın sendika liderliği tarafından işlendiği iddia edilen mali suçlar nedeniyle yargı tarafından verilen bağımsız bir kararla olduğunu iddia ettiler.

Bununla birlikte, bazı gözlemciler, kapatma emrinin, Öğretmenler Sendikası kapatılmadan bir hafta önce Ürdün’de resmi olarak yasaklanan Müslüman Kardeşler’e yönelik daha geniş bir baskının parçası olarak görülebileceğini söylediler. Guardian’ın aktardığı kaynaklara göre, Öğretmenler Sendikası lideri ve seçilen konseyin yaklaşık üçte birinin Ürdün Müslüman Kardeşleri üyesi olduğu düşünülüyor. 100.000 üyeye sahip olan sendika, hayatın her kesiminden Ürdünlü ve Filistinli öğretmenleri temsil eden, ülkedeki en büyük sendikalardan biri. Bununla birlikte, sendikanın büyüklüğü ve ülke çapındaki erişimi Ürdün hükümetini grubun kitlesel protestolar düzenleme becerisine karşı endişelendirdi. Küresel koronavirüs pandemisinden önce sendika, öğretmenler için ücret artışı yönünde başarılı bir şekilde eylemler yapmıştı. Ancak ücret artışı, Ürdün tam bir tecrit durumuna girdiği için hükümet tarafından Nisan ayında donduruldu. Sendikanın protestoları yenilemeye hazırlandığı ve hükümeti kararı geri almaya çağırdığı bildirildi. Bu arada İnsan Hakları İzleme Örgütü, Ürdün güvenlik güçlerinin muhaliflere ve gazetecilere karşı bir kalkan olarak hükümetin görünüşte koronavirüsle savaşmasına yardım etmek için kabul edilen olağanüstü hal kanunlarını baskıya bahane olarak kullandığından endişeli.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.