Gündem

Vatan Savunması Tankları Durdurdu!

Ukrayna’yı işgalin 4. gününde Rus ordusunun hızı kesildi. Asker-sivil sokak sokak savaşan Ukrayna, işgal edilen bazı bölgeleri geri aldı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba: Rus ordusu peş peşe mağlubiyet yaşadıktan sonra bize ön şartsız görüşme yapabileceklerini bildirdiler. Bu şimdiden Ukrayna için bir zaferdir” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 4’üncü gününde asker-sivil sokak sokak savaşan Ukrayna Rus tanklarının ilerleyişini durdurdu. Çatışmaların en yoğun olduğu Harkov’da Rus askerleri sert bir savunmayla karşılaştı. Hem asker hem sivil halkın direnişiyle Rus ordusu püskürtüldü ve kent Ukrayna’nın kontrolüne geçti. Kiev’in kuzeybatısındaki Irpin şehir Ukrayna ordusunca geri alındı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı sözcüsü Kiev’in batısının kontrol altına alındığını açıklayarak “Harkov’a giren araçların yarısını imha edildi. Düşman insiyatifi kaybetti ve Belarus müzakerelerine giderek bunu doğrulamış oldu” dedi.

Kiev şehir merkezinde sokağa çıkma yasağı var. Şehrin çevresinde konuşlu birliklerden Rus askerlerinin olduğu bölgelere top atışları yapılıyor. Ukrayna’nın silah dağıttığı gönüllü savacılar da olası bir işgal girişimini engellemek için kum torbalarıyla barikatlar kuruyordu.

SİHA ETKİSİ 
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’ya ait çok sayıda hava aracının yanı sıra yakıt ve yağ taşıyan bir yük treninin imha edildiğini bildirdi. Rus ordusunun gün boyunca üç Su-30 ve iki Su-25 savaş uçağı, 11 helikopter ve iki İl-76 nakliye uçağı kaybettiği de belirtildi.

Rus ordusuna ait hava araçlarının, Su-27’lerin yanı sıra S-300 ve Buk M-1 hava savunma sistemleri ile imha edildiği vurgulanan açıklamada, akaryakıt taşıyan bir yük treninin ise Bayraktar TB2 SİHA ekibinin başarılı çalışmasıyla imha edildiği kaydedildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba “Rus ordusu peş peşe mağlubiyet yaşadıktan sonra ön şartsız görüşme yapabileceklerini bildirdi. Bu şimdiden Ukrayna için bir zaferdir” dedi.

EN GENÇ VEKİL DE SİLAHLANDI
Ukrayna’nın en genç milletvekili Sviatoslav Yuraş (26), başkent Kiev’i savunmak için silahlanıp sokağa çıktı. Yuraş, merkezdeki asker ve sivil direnişçileri gördükten sonra çatışmaların yaşandığı Kiev’in batı bölgelerine gideceğini söyleyerek, “Parlamentodaki yardımcılarımdan biri, oradaki savaşa liderlik ediyor.

 

 

Recent Posts

  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

25 dakika ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

54 dakika ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

2 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

3 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

4 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

5 saat ago