islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Vatan Savunması Tankları Durdurdu!

Vatan Savunması Tankları Durdurdu!
28 Şubat 2022 11:34
A+
A-

Ukrayna’yı işgalin 4. gününde Rus ordusunun hızı kesildi. Asker-sivil sokak sokak savaşan Ukrayna, işgal edilen bazı bölgeleri geri aldı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba: Rus ordusu peş peşe mağlubiyet yaşadıktan sonra bize ön şartsız görüşme yapabileceklerini bildirdiler. Bu şimdiden Ukrayna için bir zaferdir” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 4’üncü gününde asker-sivil sokak sokak savaşan Ukrayna Rus tanklarının ilerleyişini durdurdu. Çatışmaların en yoğun olduğu Harkov’da Rus askerleri sert bir savunmayla karşılaştı. Hem asker hem sivil halkın direnişiyle Rus ordusu püskürtüldü ve kent Ukrayna’nın kontrolüne geçti. Kiev’in kuzeybatısındaki Irpin şehir Ukrayna ordusunca geri alındı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı sözcüsü Kiev’in batısının kontrol altına alındığını açıklayarak “Harkov’a giren araçların yarısını imha edildi. Düşman insiyatifi kaybetti ve Belarus müzakerelerine giderek bunu doğrulamış oldu” dedi.

Kiev şehir merkezinde sokağa çıkma yasağı var. Şehrin çevresinde konuşlu birliklerden Rus askerlerinin olduğu bölgelere top atışları yapılıyor. Ukrayna’nın silah dağıttığı gönüllü savacılar da olası bir işgal girişimini engellemek için kum torbalarıyla barikatlar kuruyordu.

SİHA ETKİSİ 
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’ya ait çok sayıda hava aracının yanı sıra yakıt ve yağ taşıyan bir yük treninin imha edildiğini bildirdi. Rus ordusunun gün boyunca üç Su-30 ve iki Su-25 savaş uçağı, 11 helikopter ve iki İl-76 nakliye uçağı kaybettiği de belirtildi.

Rus ordusuna ait hava araçlarının, Su-27’lerin yanı sıra S-300 ve Buk M-1 hava savunma sistemleri ile imha edildiği vurgulanan açıklamada, akaryakıt taşıyan bir yük treninin ise Bayraktar TB2 SİHA ekibinin başarılı çalışmasıyla imha edildiği kaydedildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba “Rus ordusu peş peşe mağlubiyet yaşadıktan sonra ön şartsız görüşme yapabileceklerini bildirdi. Bu şimdiden Ukrayna için bir zaferdir” dedi.

EN GENÇ VEKİL DE SİLAHLANDI
Ukrayna’nın en genç milletvekili Sviatoslav Yuraş (26), başkent Kiev’i savunmak için silahlanıp sokağa çıktı. Yuraş, merkezdeki asker ve sivil direnişçileri gördükten sonra çatışmaların yaşandığı Kiev’in batı bölgelerine gideceğini söyleyerek, “Parlamentodaki yardımcılarımdan biri, oradaki savaşa liderlik ediyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.