islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4649
EURO
34,8352
ALTIN
2.421,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

WİFİ: DEĞERLİ MÜŞTERİMİZ, SİZİ GÖZETLEYEN RABBİNİZ OLDUĞUNU UNUTMAYINIZ!

WİFİ: DEĞERLİ MÜŞTERİMİZ, SİZİ GÖZETLEYEN RABBİNİZ OLDUĞUNU UNUTMAYINIZ!
5 Ocak 2023 11:00
A+
A-

90’lı yıllarda hayatınıza giren internet, insanımızı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Özellikle Sosyal Medya platformlarının yaygınlaşması ve yediden yetmişe bütün insanımızın hayatında da etkili olması, internet’in insanlarımız üzerinde ki olumsuz etkilerini sürdürüyor.

Bir kafeye oturduğumuzda ya da yolculuklarda otele girdiğimizde görevliye ilk sorduğumuz şey, Wifi şifresi oluyor.

Wifi şifresi ile çok kolay internete bağlanılabiliyor ama insanlar için internet ortamında ki zararlı site ve platformlardan korunmak o kadar da kolay olmuyor.

İnsanları İnternet ortamında ki zararlı yayınlardan bir nebze de olsa koruyabilmek, insanların bu zararlı sitelere girmelerini engelleyebilmek adına Kuveyt, Yemen, Ürdün ve Katar gibi ülkelerde farklı ve bir o kadar da anlamlı bir uygulama söz konusu.

Herhangi bir mekânda Wifi şifresini alıp internete bağlandığınızda, ekranınızda size yüce rabbimizi hatırlatan ve sizi göz zinasından koruyacak bir cümle karşılıyor.

“DEĞERLİ MÜŞTERİMİZ, SİZİ GÖZETLEYEN RABBİNİZ OLDUĞUNU UNUTMAYINIZ!”

Bu cümle, insanların zararlı sitelere girişini ne kadar engeller bilemiyoruz ama “İyiliği emir kötülüklerden men etme” noktasından güzel, bir o kadar da tatlı bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Böyle bir uygulama bizim ülkemizde de yaygınlaşmış olsa, “Pornomu geri ver” pankartları açılarak yollara düşülüp yürüyüşler düzenleyip, laiklik elden gidiyor çığırtkanlığı yapılır mıydı diye de kendimize sormadan edemiyoruz.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.