islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4470
EURO
34,7327
ALTIN
2.436,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Xiaomi’nin İlk İnsansı Robotu Görücüye Çıktı!

Xiaomi’nin İlk İnsansı Robotu Görücüye Çıktı!
17 Ağustos 2022 11:29
A+
A-

Xiaomi’nin ilk insansı robotu CyberOne, geçtiğimiz günlerde Pekin’de düzenlenen şirket etkinliğinde görücüye çıktı. Xiaomi, gelişmiş kol ve bacaklarla donatılan 177 cm boyundaki Xiaomi CyberOne’ın 45 insan duygusunu algılayabildiği iddiasında bulundu. Şirket, geçen yıl dört ayaklı robot köpek Cyberdog’u görücüye çıkarmıştı. CyberOne’ın en büyük rakibi yaklaşık 1 ay sonra Tesla’dan gelecek. Onun adı ise Optimus.

İnsansı robot çalışması yapan birçok şirket var. Bu şirketlerden biri olan Xiaomi, ilk insansı robotu CyberOne’ı 11 Ağustos’ta Pekin’de düzenlediği yeni ürün lansman etkinliğinde kamuoyunun karşısına çıkardı. Xiaomi, Geçen yıl dört ayaklı robot Cyberdog’u tanıtmıştı.

İŞTE XIAOMI’NİN İLK İNSANSI ROBOTU CYBERONE
Xiaomi’nin Cyber serisinin en yeni üyesi olan CyberOne, gelişmiş kol ve bacaklar ile donatılmış. Robot, 300 Nm’ye kadar maksimum torka ulaşıyor. CyberOne ile, insan duygularını algılama yeteneği, gelişmiş görme yetenekleri ve bir dizi diğer gelişmiş teknolojinin yanı sıra gerçek dünyanın sanal dünyada üç boyutlu olarak yaratmasına olanak tanıyan özellik de gösterildi.

CyberOne, 177 cm boyunda, 52 kg ağırlığında ve 168 cm kol açıklığına sahip. Robot, 21 dereceye kadar hareket serbestliğini destekliyor ve her bir serbestlik derecesi için 0,5 ms’lik gerçek zamanlı yanıt hızına ulaşıyor. Şirkete göre bu da insan hareketlerini tam olarak simüle etmesine imkan sağlıyor.

CyberOne, alanı 3 boyutlu olarak algılamasının yanı sıra, bireyleri, jestleri ve ifadeleri tanımasına izin veren bir yapay zeka etkileşim algoritması ile donatılmış. Robot, 85 tür çevresel sesi ve 45 insan duygusunu algılayabiliyor. CyberOne’ın mutluluğu algılayabileceği ve hatta kullanıcıyı üzüntü zamanlarında rahatlatabileceği söyleniyor.

PEKİ YA FİYATI?
Xiaomi Group Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Lei Jun, Xiaomi CyberOne’ın fiyatının muhtemelen 600.000 ila 700.000 yuan (yaklaşık 89.100 ila 104.000 dolar) aralığında olacağını söylese de, robotun kesin fiyatı belirsizliğini koruyor.

Lei Jun, “Akıllı robotların gelecekte kesinlikle insanların yaşamlarının bir parçası olacağını düşünüyoruz” dedi.

CYBERONE’IN YOLDA OLAN EN BÜYÜK RAKİBİ: TESLA OPTIMUS
CyberOne’ın en büyük rakibi yaklaşık 1 ay sonra Tesla’dan gelecek. Tesla, duyurusu heyecan yaratan Optimus isimli insansı robotunun prototipini 30 Eylül’de tanıtacak.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.