islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
49,5776
EURO
55,7111
ALTIN
6.590,22
BIST
11.430,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

YAĞMURLARI SELLERE DÖNÜŞTÜREN, YARATANA İSYANIMIZDIR

YAĞMURLARI SELLERE DÖNÜŞTÜREN, YARATANA İSYANIMIZDIR

YAĞMURLARI SELLERE DÖNÜŞTÜREN, YARATANA İSYANIMIZDIR

Sellere dönüşen bu yağmurlar nedir? Müslümanız, hayata İslam’ın omurgasını oluşturan Kur’ân penceresinden bakmalıyız. Biz de bakalım.

DOĞAL VARLIKLAR İNSAN İÇİN YARATILMIŞTIR

Yüce Allah dağları, denizleri, ovaları, bitkileri, madenleri, hayvanları ile bütün yeryüzü varlıklarını biz insanlar için yarattı ve yaşamları ve insanoğluna hizmetleri için gerekli bilgileri de onların varlıklarına kodladı.

Yeryüzü varlıkları gibi depremler, tsunamiler, hortumlar, heyelanlar, kasırgalar ve yağmurlar da yaratılmış varlıklardır. Aldıkları ilahi emirleri uygularlar. Özgürce hareket edemezler.

YAĞMURLARI RAHMETTİR, ONLARI SELE DÖNÜŞTÜREN İNSANDIR

Yağmurlar bir ölçüye göre yağar. Yağmurlar doğrudan zarar veremez.

Sellerin oluşması, yağmurların doğal yataklarına müdahale ve geçiş yollarına konut inşa edilmesi gibi hatalarımızdan kaynaklanmakta olduğu bir ölçüde doğrudur ve Rabbimizin buyurduğu gibi her musibet bizden kaynaklanmaktadır.

BU AĞIR SELLER CEZADIR

Ama son dönemlerde ve hele hele şu son günlerde yaşanan seller, -en doğrusunu Allah bilir- doğanın ve yağmurların yaratıcısı olan Allah’ı ve yasalarını tanımayışımıza ve insanlara yönelik zulümlerimize bir ceza olarak gelmektedir.

Ceza olarak gelen selleri engelleyemezsiniz. Çünkü engelleyemeyeceğimiz şekilde gelirler.

Sellerin ceza olarak da gelebileceğini hatırlatan bir Kur’ânî duyuruyu sunalım:

“Gerçekten Sebe’ halkına, oturdukları diyarda bir ibret dersi vardı. Onların meskenleri sağdan soldan iki bahçe ile çevrili idi. Peygamberleri kendilerine dedi ki: “Allah’ın nimetlerinden yiyiniz, içiniz, O’na şükrediniz. Ne hoş bir diyar! Ne iyi, ne müsamahalı ve bağışlayıcı bir Rab!

Fakat onlar bu dâvete sırtlarını döndüler. Biz de onların üzerlerine kükremiş, hırçın mı hırçın, bendleri yıkan bir sel gönderdik. O güzelim bahçelerini, içinde sadece buruk yemişli, ılgınlık, biraz da dikeni çok, meyvesi az ağaçlardan ibaret bozulmuş bahçelere çevirdik.” (Sebe’ 34/15,16)

VAZİFEMİZ YARDIMDIR

Ceza olarak gelmiş olsa da bizim vazifemiz, sellerin de ceza olarak gelebileceğini hatırlayıp hatırlatmak ve insan olarak yaratılışımızın ve de Müslüman oluşumuzun gereği olarak sel mağdurlarına yardıma koşmaktır.

Ali Rıza Demircan

Yazarımızın Diğer Yazılarını Okumak İçin Lütfen Bu Linki Ziyaret Ediniz.

Mirat Haber – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.