Gündem

YAHUDİLER İSRAİLDEN KAÇIYOR MU?

Yahudilerin Filistin’den Kaçışı: Aksa Tufanı Harekatı’nın Etkileri

İsrail’in Gazze saldırıları devam ederken, Yahudiler Filistin’den kaçıyor. Aksa Tufanı Harekatı, İsrail rejimine büyük darbe vurdu. İsrail, Gazze’den Filistinlileri sürmek isterken, Yahudiler bölgeden ayrılmaya başladı. Rejimin Yahudileri çekmek için yaptığı yatırımlar çöktü.

7 Ekim’de başlayan Aksa Tufanı operasyonu, İsrail’e çifte darbe vurdu. Hamas, dünyaya İsrail’in gerçek yüzünü gösterdi. Bu durum, Müslüman olan ya da olmayan insanları Siyonist soykırımına karşı ayaklandırdı. Ayrıca, yüz binlerce Yahudi’nin bölgeden kaçmasına sebep oldu.

İsrail’in istatistik bürosu, 7 Ekim’den sonra 230 bin Yahudi’nin ülkeyi terk ettiğini açıkladı. Kasım ayında ise yaklaşık 140 bin kişi daha ülkeyi terk etti. Savaştan önce yurt dışında bulunan 470 bin Yahudi, savaşa katılmamak için geri dönmedi. İsrail merkezli haber kaynakları, Yahudilerin demografik yapısının zayıflamasından endişe duyuyor.

Siyonist yönetim karşıtı gençler tarafından sosyal medyada “Birlikte terk edelim” kampanyası başlatıldı. Amacı, 10 bin Yahudi’yi ülke dışına göç etmeye ikna etmek. Kampanya, sadece çifte vatandaşlığa sahip olanlara değil, tüm Yahudilere çağrı yapıyor. Kampanya yetkilileri, dışarı kaçmaya çalışan ailelere destek olacaklarını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 9 Ekim’den bu yana 6 bin kişinin bölgeden Rusya’ya döndüğünü bildirdi. Rusya Büyükelçisi Anatoliy Viktorov, çifte vatandaşların savaşa katılmayı reddettiklerini söyledi. Çifte vatandaşlar, İsrail’den en kısa sürede ayrılmayı tercih ediyorlar.

Avrupa’ya Yahudi akını başlarken, Portekiz, Yahudilere sığınma vizesi sunuyor. İsrail’den Portekiz’e sığınma başvuruları arttı. Schengen Vize Haberleri, İsrail’in Avrupa vatandaşlığı başvurularında artış olduğunu bildirdi. Portekiz, Fransa, Almanya ve Polonya’da başvurular arttı.

 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

View Comments

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

9 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

10 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

10 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

11 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

11 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

11 saat ago