Gündem

YANLIŞ HESAP SANDIKTAN GERİ DÖNER

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ve halkımız 13. Cumhurbaşkanını seçecek.

Her zaman söylediğimiz gibi, siyasette iki kere iki her zaman dört etmiyor. Etmeyecekte…

İsterseniz bu konuyu bir fıkra ile anlatmaya çalışalım:

Öğretmen matematik dersinde öğrencilere şöyle demiş:

– Çocuklar! Sayılar asla yalan söylemez. Örneğin; bir adam bir tarlayı, on iki günde sürerse, on iki adam bir günde sürebilir. Buna benzer bir örnek de siz bulun bakalım!

Öğretmenin bu sözleri karşısında muzip bir çocuk cevap vermiş:

– Örneğin; bir vapur Atlantik Okyanusu’nu altı günde geçiyorsa, altı vapur bir günde, yüz kırk dört vapur bir saatte geçer!…

Ortaya hesap uzmanıyım diyerek çıkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasını yürütürken birçok konuda yanlış yapınca, zaten eli güçlü olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elini daha da  güçlendirdi.

Bu yanlış yaptığı hesaplardan bir tanesi, YPG’ye terör örgütü diyemeyip HDP ile ortaklık kurması, diğer yanlışı ise, yüzdelik dilimde esamesi bile okunmayan partileri kendi çatısı altında seçime sokarak milletvekilliklerini altın tepside bu partilere hediye etmesidir.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun birinci turda bu hesapları tutmayınca, ikinci tura giderken çok gergin ve sinirli olduğunu, açıklamalarıyla da seçmeni gerdiğini düşünüyoruz.

Yukarıda fıkrada olduğu gibi Sayın Kılıçdaroğlu bir hesap uzmanı olarak yanlış hesap yapmamalı, etrafına topladığı filikalar ile Atlantik okyanusunu geçmeye kalkmamalıydı.

Yapılan bu yanlış, büyük ihtimalle 28 Mayıs günü sandıktan geri döneceğe benziyor… Ama rasyonel olan şudur ki gerilmeye ve ortalığı germeye hiç gerek yok.

Kimsenin de yaptığı hesap hatasının sonucunu halka mal etme hakkı yoktur. Eğer yapılan hata ya da yanlış sandıktan geri dönerse, burada kendini sorgulaması gereken Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’nin yetkili organlarıdır. Recep Tayyip Erdoğan karşısında 15 seçim kaybedilmişse, herhalde bunun müsebbibi Erdoğan ve halkımız değil,  Kılıçdaroğlu ve CHP’nin kendisidir.

Şunu da unutmayalım ki, neticede savaş yapmıyor, seçime gidiyor ve seçim yapıyoruz. Sandıktan çıkan iradeye herkesin razı olması, özellikle de kaybeden tarafın kendini çek etmesi,29 Mayıs sabahından itibaren de yanlışlarını düzelterek ve de kendini yenileyerek halkımıza bunu göstermesi gerekir.

Mirat Haber olarak, 28 Mayıs’ta çıkacak olan sonucun, milletimiz, ülkemiz, İslam ümmeti ve de insanlık için hayırlı olmasını diliyoruz.

MİRATHABER.COM

 

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

19 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

20 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

21 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

22 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

23 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

23 saat ago