islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6004
EURO
34,8095
ALTIN
2.502,27
BIST
9.435,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

YANLIŞ HESAP SANDIKTAN GERİ DÖNER

YANLIŞ HESAP SANDIKTAN GERİ DÖNER
24 Mayıs 2023 15:54
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ve halkımız 13. Cumhurbaşkanını seçecek.

Her zaman söylediğimiz gibi, siyasette iki kere iki her zaman dört etmiyor. Etmeyecekte…

İsterseniz bu konuyu bir fıkra ile anlatmaya çalışalım:

Öğretmen matematik dersinde öğrencilere şöyle demiş:

– Çocuklar! Sayılar asla yalan söylemez. Örneğin; bir adam bir tarlayı, on iki günde sürerse, on iki adam bir günde sürebilir. Buna benzer bir örnek de siz bulun bakalım!

Öğretmenin bu sözleri karşısında muzip bir çocuk cevap vermiş:

– Örneğin; bir vapur Atlantik Okyanusu’nu altı günde geçiyorsa, altı vapur bir günde, yüz kırk dört vapur bir saatte geçer!…

Ortaya hesap uzmanıyım diyerek çıkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasını yürütürken birçok konuda yanlış yapınca, zaten eli güçlü olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elini daha da  güçlendirdi.

Bu yanlış yaptığı hesaplardan bir tanesi, YPG’ye terör örgütü diyemeyip HDP ile ortaklık kurması, diğer yanlışı ise, yüzdelik dilimde esamesi bile okunmayan partileri kendi çatısı altında seçime sokarak milletvekilliklerini altın tepside bu partilere hediye etmesidir.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun birinci turda bu hesapları tutmayınca, ikinci tura giderken çok gergin ve sinirli olduğunu, açıklamalarıyla da seçmeni gerdiğini düşünüyoruz.

Yukarıda fıkrada olduğu gibi Sayın Kılıçdaroğlu bir hesap uzmanı olarak yanlış hesap yapmamalı, etrafına topladığı filikalar ile Atlantik okyanusunu geçmeye kalkmamalıydı.

Yapılan bu yanlış, büyük ihtimalle 28 Mayıs günü sandıktan geri döneceğe benziyor… Ama rasyonel olan şudur ki gerilmeye ve ortalığı germeye hiç gerek yok.

Kimsenin de yaptığı hesap hatasının sonucunu halka mal etme hakkı yoktur. Eğer yapılan hata ya da yanlış sandıktan geri dönerse, burada kendini sorgulaması gereken Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’nin yetkili organlarıdır. Recep Tayyip Erdoğan karşısında 15 seçim kaybedilmişse, herhalde bunun müsebbibi Erdoğan ve halkımız değil,  Kılıçdaroğlu ve CHP’nin kendisidir.

Şunu da unutmayalım ki, neticede savaş yapmıyor, seçime gidiyor ve seçim yapıyoruz. Sandıktan çıkan iradeye herkesin razı olması, özellikle de kaybeden tarafın kendini çek etmesi,29 Mayıs sabahından itibaren de yanlışlarını düzelterek ve de kendini yenileyerek halkımıza bunu göstermesi gerekir.

Mirat Haber olarak, 28 Mayıs’ta çıkacak olan sonucun, milletimiz, ülkemiz, İslam ümmeti ve de insanlık için hayırlı olmasını diliyoruz.

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.