TEKNOLOJİ

Yapay Zekanın Babası Hinton Pişmanlığını Dile Getirerek Google’dan İstifa Etti!

‘Yapay zekanın babası’ olarak bilinen 75 yaşındaki Geoffrey Hinton, yapay zeka teknolojisinin geldiği noktayı ‘korkunç’ olarak nitelendirdi. Hinton ayrıca bu teknoloji için gerçekleştirdiği çalışmalarından pişman olduğunu söyleyerek Google’dan istifa ettiğini açıkladı.

İngiliz-Kanadalı bilgisayar bilimcisi ve ‘yapay zekanın babası’ olarak bilinen 75 yaşındaki Geoffrey Hinton, teknolojinin gelişme hızına bağlı olarak kendisini ilerleten yapay zeka teknolojisi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

“ÇALIŞMALARIMDAN PİŞMANIM”
BBC’nin haberine göre, New York Times’a açıklamalarda bulunan Hinton, “Bu alandaki gelişmelerden kaynaklanan potansiyel tehlikelerden ötürü yapay zeka konusundaki çalışmalarımdan pişmanım.” diyerek, Google’daki görevinden istifa etti.

Hinton, yapay zeka sohbet robotlarının şu an insanoğlundan daha tehlikeli olmadığını fakat bazı potansiyel tehlikelerinin oldukça korkutucu olduğunu belirterek, yakın zamanda insanoğlundan daha zeki olabilecekleri kanaatini taşıdığını ifade etti.

YAPAY ZEKA İNSAN BEYNİNİ GEÇEBİLİR 
Chatbot’un, yakında bir insan beyninin sahip olduğu bilgi seviyesini geçebileceğine işaret eden Hinton, “Şu anda gördüğümüz şey, GPT-4’ün sahip olduğu genel bilgi miktarı açısından bir kişiyi gölgede bırakması, aradaki farkı gittikçe açmasıdır. Muhakeme açısından o kadar iyi değil ama basit muhakemeleri yapabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İlerleme hızı göz önüne alındığında, sürecin oldukça hızlı şekilde gelişmesini beklediğini kaydeden Hinton, bu nedenle endişelenmek gerektiğini dile getirdi.

Hinton, yapay zekayı kötü amaçlar için kullanma potansiyeline de değinerek, bunun bir “kabus senaryosu” olacağına dikkati çekti.

“YAPAY ZEKA TEHLİKE BARINDIRIYOR”
Yapay zekanın, “Daha fazla güç elde etmem gerekiyor” gibi potansiyel bir tehlike barındırdığı uyarısında bulunan Hinton, “Geliştirmekte olduğumuz zeka türünün sahip olduğumuz zekadan çok farklı olduğu sonucuna vardım.” diye konuştu.

Hinton, “Biz biyolojik sistemleriz, bunlar ise dijital sistemler. Dijital sistemlerin biyolojik sistemlerden en büyük farkı, sahip olduğu bilgiyi başka bir platforma veya robota kopyalayabilmesidir.” dedi.

 

 

Recent Posts

  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

17 dakika ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

2 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

2 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

3 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

4 saat ago
  • Makale

KUR’AN’I ANLAMAK

İslam dini adına çok şey yazılmaktadır. Özellikle Ramazan ayı geldiği zaman TV kanallarında, camilerde ve…

4 saat ago