islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yemen’de doların yükselişine müdahale çağrısı

Yemen’de doların yükselişine müdahale çağrısı

 Yemen’de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi (GGK), Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu ile uluslararası dörtlü komisyona, doların yükselişine müdahale çağrısı yaptı.

Ülkenin yerel para birimi riyalin dolar karşısında değer kaybetmesinin ardından, GGK Başkanlık Heyeti geçici başkent Aden’de bir toplantı düzenledi.

GGK’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, heyet, hükümetin tüm üyeleriyle Aden’de toplanması çağrısında bulundu.

Heyet ayrıca, Arap koalisyonu ile ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve BAE’den oluşan dörtlü komisyona, kötüleşen ekonominin canlandırılması, para biriminin düşüşünün durdurulması, hizmetlerin iyileştirilmesi ve maaşların ödenmesi konusunda hükümete destek olma çağrısında bulundu.

Açıklamada, ekonomide yaşanan çöküşün devam etmesinin, ülkede beklenmedik sonuçlar doğurabileceği uyarısı yapıldı.

Yemen Merkez Bankası 16 Ekim’de Aden’deki 54 döviz bürosunun çalışma ruhsatını iptal ettiğini açıklamıştı.

Yemen hükümeti 17 Ekim’de de yerel para biriminin döviz karşısında keskin bir düşüş yaşadığı ülkede finansal işlemleri durdurma kararı almıştı.

Yemen riyalinin rekor seviyedeki değer kaybı, halkın düşük olan alım gücünü daha da zayıflatırken, fakirlik oranının da yüzde 80’lere ulaştığı belirtiliyor.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.