islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yemen’de Suudi Savaş Suçu Kanıtları

Yemen’de Suudi Savaş Suçu Kanıtları

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası medya grupları tarafından yapılan araştırmada, Yemen’de ABD destekli Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından işlenen potansiyel bir savaş suçunun kanıtlarını ortaya çıkardığını iddia ediliyor. Habere göre, bir araştırma ekibi, koalisyon hava saldırısının bir ailenin evini hedef aldığı Yemen-Suudi sınırına yakın uzak bir kuzey köyüne gitti. Ekip, Hacca vilayetinin Vaşah köyündeki sahada, altı çocuk dahil dokuz kişinin hayatını kaybettiği saldırının tanıkları ve hayatta kalanlarıyla konuştu. Bildirildiğine göre, ölü ya da yaralılar arasında yetişkin erkek yoktu, hayatta kalan sadece üç kişi, küçük oğluyla birlikte genç bir anne ve bir genç erkek vardı.

Mucali ailesine ait çamur ve taş ev enkaza indirildi. Görgü tanıkları, vücut parçalarının çatılarına ve ön bahçelerine indiği bir sahneyi anlattı. Silah uzmanlarına göre, bomba parçalarının görüntüleri ABD’de üretilen GBU-12, 500 lb kanat güdümlü bombanın parçası gibi görünüyor. Bir koalisyon sözcüsü, Husileri hedef alırken bunun “kazara sivil can kaybı” olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. Son bu vaka, Birleşik Krallık hükümetinin Suudi Arabistan’a silah satışı konusunda yeniden eleştirilmesiyle bağlantılı olarak geldi. Kraliyet Suudi Hava Kuvvetleri daha önce düğünler, hastaneler ve okullar dahil sivil hedeflere hava saldırıları düzenlemekle suçlanmıştı. Suud pilotlar bombardımana hazırlanmak için şu anda İskoçya’da havadan karaya sorti yapmalarına izin verilen sivil havalimanlarında eğitim alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.