islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

YENİ TL ADIMI! ARTIK BANKALAR…

YENİ TL ADIMI! ARTIK BANKALAR…
25 Kasım 2022 10:32
A+
A-

TCMB bugün döviz borcunu artırmak ve Türk lirası mevduat gelişimini desteklemek için bankalara bir mektupla çok sayıda düzenleme yayınladı.

Bununla birlikte mevduatın Türk Lirası yüzdesine göre farklı oranlar alınırken, banka çevrim kuruna göre farklı ücret uygulanmasına son verildi.

TL’YE DÖNMEYEN BANKALARA YÜZDE 8 KOMİSYON

TL mevduat faiz oranı %60 ve üzeri olan bankalara %0, %50-60 bandındaki bankalara %3 komisyon uygulanacaktır. Daha önce %3 olan TL mevduat faiz oranı %50’nin altında olan bankalar için komisyon %8’e çıkarıldı.

TCMB zorunlu karşılık ve tavsiye niteliğindeki döviz tevdiat hesaplarında bulunan döviz tutarları üzerinden harç alınmaktadır.

Yeni ücretler, 23 Aralık hesaplama tarihinden itibaren uygulanacaktır. Bu nedenle, daha önce dövizin TL’ye çevrilmesinin %5’i olarak belirlenen harç uygulaması 23 Aralık hesaplama tarihi itibarıyla kaldırılacaktır.

TCMB, bu uygulama ile 2022 yılı Döviz ve Kur Politikası’nda öngörüldüğü gibi, döviz borcunun maliyetini yükselten ve TL mevduatın gelişimini destekleyecek mekanizmalara öncelik veren bir adım daha atmış oldu.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.