islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
ALTIN
2.504,12
BIST
9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Yeni Zelanda Sapıklığın Düzeltmesini Yasaklayacak

Yeni Zelanda Sapıklığın Düzeltmesini Yasaklayacak

Mirat Haber Ajansı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in merkez sol hükümeti bu sabah yağtığı açıklamda, bu ayki seçimlerin sonucunda iktidara devam etmeleri halinde sapık cinsel yönelimlerden kurtulmayı ve normal hayata dönmeyi sağlayan psikolojik terapileri yasaklayacağına söz verdi. Ardern’in 17 Ekim’de yeniden seçilmesi bekleniyor. Bununla birlikte, lezbiyen, gey, biseksüel veya trans topluluğunun üyelerini normalleştirmeyi hedefleyen bu terapinin Yeni Zelanda’da taraftarları da var.

Yeşiller Partisi ve milliyetçi Önce Yeni Zelanda Partisi ile koalisyon içinde olan  İşçi Partisi hükümeti başkanı Ardern, geçmişte “dönüşüm tedavisinin” yasaklanmasını savunmuştu . Başbakan Mormon tarikatı üyesiyken, tarikatın muhafazakar görüşleri ve “eşcinsel arkadaşlarıyla dayanışma içinde olduğu için” kiliseden ayrıldığını belirtiyor. ABD’nin California, Colorado, New York ve Washington gibi eyaletlerinde de “dönüşüm tedavisi” yasakladı. Kanada ise bu tür çabaları suç saymak için bu ay bir yasa tasarısını yeniden sundu. Uluslararası örgütler bir şekilde sapık yönelim kazanmış kişilerin psikolojik terapiyle normalleşmesine karşılar. Bu terapiler aynı zamanda eşcinselliğin doğuştan olduğu desteksiz tezlerinin de aksini ispatladıklarından küreselcilerden ayrıca tepki çekmekte.

ETİKETLER: Yeni Zelanda
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.