Dünya

Yoksul Türkmenler Yaşamak İçin Herşeylerini Satıyorlar

Mirat Haber Ajansı

Doğu Türkmenistan’ın sakinleri yiyecek ve ilaç satın almak konusunda çaresiz kalınca, yaşamak için arabalarını, mücevherlerini, hayvanlarını ve ev eşyalarını satmaya başladılar. Bayramali şehrinin sakinleri, 20 Mayıs’ta meyaya anonimlik koşuluyla, çocukları beslemek veya yaşlı ebeveynler için ilaç almak için para kalmadığını bildirdi.

Vatandaşlar, yetkililerin son fırtınalardan sonra evlerini yeniden inşa etmelerine yardımcı olmadıklarını da sözlerine ekledi. Şiddetli yağmur ve fırtınalar Nisan ayı sonlarında ve Mayıs başında Doğu Türkmenistan’ın bazı bölgelerini tahrip etti. Mari ve komşu Lebap bölgesi, ilk olarak 27 Nisan’da gelen fırtınalar tarafından en sert şekilde tahribat gördü. En az dört kişi resmi raporlarla öldürüldü, ancak yerli halk bunun onlarca olduğunu ve diğer birçok kişinin yaralandığını söylüyor.

Fırtınalar birçok konuta zarar verdi ve birkaç hafta boyunca su ve elektrik olmadan geniş alanları terk etti ve insanların devam eden mali sıkıntılarına katkıda bulundu. Türkmenistan’ın gizli, yetkili hükümeti ülkedeki tüm medyayı kontrol ediyor. Olumsuz havanın neden olduğu sorunların bile dile getirilmesine izin vermiyor ve hasarlı binaların videolarını çeken birkaç kişi gözaltına alındı. Fırtınalar, Türkmenistan’ın yaklaşık beş yıllık ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya kalmasıyla ortaya çıktı ve bu da temel mal sıkıntısı, büyük işsizlik ve giderek artan enflasyonla sonuçlandı.

Recent Posts

  • Makale

DAHA İYİ BİR ANNE OLMAK İSTİYORSAK

Severek okuduğum bir köşe yazarı annelerin üzerine çok gidildiğinden bahsetmiş.21.yy annesinin çok yalnız olduğundan, sürekli…

4 dakika ago
  • Gündem

HÜSNÜ AKTAŞ’TAN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yazar Hüsnü Aktaş Misak Dergisi Mayıs sayısında, “Belediye Seçimleri, Cumhur İttifakının Zaafları ve Siyasi Ahlak”…

34 dakika ago
  • Makale

SELÂM SİZİN ÜZERİNİZE OLSUN

Ya da Kur’an’da selâm... -Selâm nedir? ‘Selâm’ın aslı, ‘se-li-me’ fiili sözlükte; dış ve iç âfetlerden…

34 dakika ago
  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

17 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

17 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

18 saat ago