islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Yoksul Türkmenler Yaşamak İçin Herşeylerini Satıyorlar

Yoksul Türkmenler Yaşamak İçin Herşeylerini Satıyorlar

Mirat Haber Ajansı

Doğu Türkmenistan’ın sakinleri yiyecek ve ilaç satın almak konusunda çaresiz kalınca, yaşamak için arabalarını, mücevherlerini, hayvanlarını ve ev eşyalarını satmaya başladılar. Bayramali şehrinin sakinleri, 20 Mayıs’ta meyaya anonimlik koşuluyla, çocukları beslemek veya yaşlı ebeveynler için ilaç almak için para kalmadığını bildirdi.

Vatandaşlar, yetkililerin son fırtınalardan sonra evlerini yeniden inşa etmelerine yardımcı olmadıklarını da sözlerine ekledi. Şiddetli yağmur ve fırtınalar Nisan ayı sonlarında ve Mayıs başında Doğu Türkmenistan’ın bazı bölgelerini tahrip etti. Mari ve komşu Lebap bölgesi, ilk olarak 27 Nisan’da gelen fırtınalar tarafından en sert şekilde tahribat gördü. En az dört kişi resmi raporlarla öldürüldü, ancak yerli halk bunun onlarca olduğunu ve diğer birçok kişinin yaralandığını söylüyor.

Fırtınalar birçok konuta zarar verdi ve birkaç hafta boyunca su ve elektrik olmadan geniş alanları terk etti ve insanların devam eden mali sıkıntılarına katkıda bulundu. Türkmenistan’ın gizli, yetkili hükümeti ülkedeki tüm medyayı kontrol ediyor. Olumsuz havanın neden olduğu sorunların bile dile getirilmesine izin vermiyor ve hasarlı binaların videolarını çeken birkaç kişi gözaltına alındı. Fırtınalar, Türkmenistan’ın yaklaşık beş yıllık ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya kalmasıyla ortaya çıktı ve bu da temel mal sıkıntısı, büyük işsizlik ve giderek artan enflasyonla sonuçlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.