islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

YPG/PKK Kamplarında Masum Çocuklar Öldürülüyor

YPG/PKK Kamplarında Masum Çocuklar Öldürülüyor

Mirat Haber Ajansı

BM’nin çocuk ajansı UNICEF, DAEŞ savaşçılarının yakın akrabalarının barındığı Suriye’deki bir YPG/PKK kampında bilinçli olarak düzeltilmeyen korkunç koşulların son zamanlarda çok sayıda çocuğun ölümüne yol açtığını bildirdi. Ancak dbu kamplara faaliyet yürüten bir Hristiyan misyoner yardım kuruluşu Save the Children, BM’nin kendisinin de çocuk ölümlerinde YPG/PKK kadar kısmen suçlu olduğunu iddia etti. BM yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeydoğusundaki “İslam Devleti” savaşçılarının 40.000 çocuk da dahil akrabalarının barındığı El Hul kampında beş yaşından küçük en az sekiz çocuğun günler içinde öldüğünü bildirdi. BM çocuk teşkilatı UNICEF, çocukların 6-10 Ağustos tarihleri ​​arasında el-Hul kampında yetersiz beslenme veya ishalle ilgili nedenlerden dolayı bakımsızlıktan öldüğünü söyledi. UNICEF, çocuk tutukluların ve annelerinin temel hizmetlere erişimlerinin olmadığını ve bunaltıcı yaz sıcağı, şiddet ve yerinden edilme travmasıyla mücadele etmek zorunda olduklarını söyledi. Ölümleri teyit eden yardım kuruluşu Save the Children, “çocukları korumak için her düzeyde toplu bir başarısızlıktan” söz etti ve BM Güvenlik Konseyi’nin Ocak ayında kampa tıbbi yardım sağlamak için kullanılan Türkiye sınır kapısını kapatma kararının yüzlerce çocuk ölümünde ana neden olduğunu iddia etti. Misyoner kuruluş, sınır geçişlerine getirilen kısıtlamaların El Hul kampındaki sağlık ve gıda imkanlarını %40 azalttığını söyledi.

Kamp, kuzeydoğu Suriye’nin çoğunu elinde tutan YPG/PKK yönetimi tarafından kontrol edilmekte. DAEŞ’in ülkedeki geniş topraklardaki tutuşunu yok etmede büyük rol oynadığı bahanesiyle ABD’nin müttefik olarak baktığı YPG/PKK kampında kalanlar çoğunlukla DAEŞ savaşçılarının genç eşleri ve küçük yaştaki çocukları. UNICEF rakamlarına göre kampta 60 ülkeden yaklaşık 40.000 çocuk var. Kamp, henüz koronavirüs enfeksiyonu vakaları bildirmemiş olsa da, UNICEF tarafından kamptaki yardım operasyonlarını engelleyen bir rejiim bulunduğunu bildirdi. Pek çoğu Avrupa ülkelerinin vatandaşı olsalar da çocuklar Avrupa ülkeleri tarafından kabul edilmiyor ve ölüme terk edilmiş durumda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.