islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

YPG/PKK Suriye saldırısında 2 ölü, 16 yaralı

YPG/PKK Suriye saldırısında 2 ölü, 16 yaralı
Mirat Haber Ajansı

Mart 2018’de Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlerden arındırılan Afrin’in Cinderesi kasabasına teröristler saldırdı, yerel kaynaklara göre, dün Suriye’nin kuzeybatısındaki bir arabanın bombalanmasında en az bir sivil öldü, dört sivil yaralandı. Yaralılar bölgedeki hastanelere sevk edildiğini belirterek, misilleme korkusu nedeniyle isim verilmemesini istedi. Patlama alanındaki güvenlik yetkilileri, saldırının YPG / PKK terör grubu tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini ifade ettiler.

YPG/PKK bombalı katliamı bitmiyor

Yerel kaynaklar, Suriye’nin kuzeyinde meydana gelen patlamada en az bir sivilin öldüğünü ve 12 kişinin de yaralandığını bildirdi. Kaynaklar, Halep ilinin Çobanbey ilçesindeki kalabalık bir pazarda patlayıcı yüklü bir aracın patladığını bildirdi. Bölgedeki dükkanlar ağır hasar gördü ve itfaiyeciler patlamanın yol açtığı alevleri söndürmek için mücadele etti. Yaralılar kasabadaki hastanelere nakledildi. Güvenlik güçleri bölgeyi emniyete alarak incelemelere başladı. Patlama alanındaki güvenlik yetkilileri YPG / PKK grubunu suçladı. YPG/PKK terör örgütü uzun süredir Türkiye denetimindeki yerlerde sivilleri katletmekte, en çok da Kürtleri hedef almakta. Saldırının Irak Garo’daki Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonuna cevaben yapıldığı düşünülmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.