Yunanistan Türk Ege Sınırına Yüzer Duvar Kuruyor

Mirat Haber Ajansı

Yunan hükümeti Ege Denizi ve Akdeniz’de Müslüman ülkelerden gelen mültecilere karşı yüzen bir deniz duvarı kurma planlarını paylaştı. Yüzer duvarın amacı göçmenlerin deniz yoluyla Türkiye’den gelmesini engellemek olacak. Duvar, sığınmaya gelen mültecilere hayati bir tehdit olacak.

Yunanistan Göç ve Mülteciler bakanı Notis Mitarakis, insanlık trajedisinden yararlanan insan kaçakçılarına buy olla güçlü mesaj gönderilmesi gerektiğini söyleyerek aşırıya kaçıldığı eleştirilerini reddetti.

Yüzer duvar ilk aşamada 2.7km uzunluğunda göçmen ve mülteci gelişlerinin merkezi olan Lezvos adasından kurulacak. Suyun üzerinde yüzen direkler dikilecek. Yunan hükümeti, Ege adalarındaki aşırı kalabalık kamplardaki krizlere de çok daha sert bir yaklaşıma yöneldiklerini bildirerek geri yollamalrın da artacağını söyledi. Açıklamada 2020 itibariyle aradıkları profilere uymayan mülteciler Türkiye’ye iade edileceği de eklendi. Gözlemciler aranan profilin FETÖ, DHKP-C ve PKK gibi Yunanistan’a dost terör örgütü üyeleri olabileceğini belirttiler.

Hükümetin bu savunma açıklaması Yunan sol muhalefeti Syriza’nın yüzen duvar eleştirisini artırmasıyla ortaya çıktı. İnsan hakları gruplarından da kınama kararı geldi ve bunu Kiriyakos Mitsotakis hükümetinin hemen terk etmesi gereken iğrenç bir önlem olarak nitelendirdiler.

Yunan Hükümeti, yüzer çitin üç ay içinde inşa edilmesini istediğini söyleyerek müteahhitleri ihale teklifi vermeye davet etti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

16 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar Biyografisi Yahya Sinwar (Arapça: يحيى السنوار, D.T 1962), Yehya Sinwar olarak da bilinir,…

16 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze'de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı Gazze Şeridi'nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde Gazze Şeridi'ndeki…

17 saat ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE “Kabir Azabı”

18 saat ago
  • Gündem

BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİM LAİKLİĞE AYKIRIDIR

Önce 17 Mayıs 2024 tarihli haberi okuyalım: {Başörtülü Hakimeyi reddetti... Gerekçe Laikliğe aykırılık. Ankara 1'inci…

18 saat ago
  • Gündem

PUT KRAVAT

Odatv yazarlarında Hurrem Elmascı Cumhurbaşkanımızın taktığı son kravatın desenlerini pek beğenmiş ve sırası gelmişken kravatın…

19 saat ago