islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5951
EURO
34,7972
ALTIN
2.405,07
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Zelenski Zaferini Dünyaya Duyurdu!

Zelenski Zaferini Dünyaya Duyurdu!
3 Ekim 2022 15:08
A+
A-

Rusya’nın ilhak adımının ardından Ukrayna ordusu ilerlemeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Herson bölgesinde iki yerleşim yerinin kontrolünü yeniden ele geçirdiklerini dünyaya duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna güçlerinin Herson bölgesinde 2 yerleşim yerinin kontrolünü yeniden ele geçirdiklerini belirterek, “Başarımız Liman kenti ile sınırlı kalmadı. Arkhanhelske ve Myrolyubivka’yı da kurtardık” dedi.

Daha önce Donetsk bölgesindeki Liman kentini geri aldıklarını, kentte Ukrayna bayrağının dalgalandığını hatırlatan Zelenskiy “Donetsk’te Rus güçlerini püskürtmeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı, Zaporijya Nükleer Santrali Genel Direktörü’nün kaçırılmasını da Rus terörü olarak niteledi. Rusya’nın Ukrayna’da 4 bölgeyi ilhak etmesinin ardından 9 NATO üyesi, Kiev yönetimine askeri yardım çağrısında bulundu.

Çekya, Estonya, Letonya, Litvanya, Kuzey Makedonya, Karadağ, Polonya, Romanya ve Slovakya’nın hazırladığı ortak bildiride, bütün NATO üyesi ülkelerin Ukrayna’ya askeri yardımları artırması istendi.

Bu arada İsrail, Rusya ve Ukrayna’dan büyük bir göç dalgasını kabul etmeye hazır olduğunu duyurdu. Savaşta son derece stratejik öneme sahip Lyman’ın düşmesi sonrası Rusya’dan beklenen hamle geldi.

Rusya, Zelenski’nin memleketi Krivyi Rih’i hedef aldı. Bölge valisi Rusya’nın kamikaze drone’lar ile bölgeyi hedef aldığını duyurdu. Söz konusu saldırıda İran yapımı drone’ların kullanıldığı düşünülüyor. Ukrayna çatışmalarda öldürülen Rus askerlerinin 60 bini aştığını açıkladı.

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada savaşın başından beri 2 bin 300’ün üzerinde tankın imha edildiği bilgisine de yer verildi. Aynı açıklamaya göre, son 24 saatte 500 Rus askeri hayatını kaybetti.

Rusya, Mayıs ayı sonlarında Lyman şehrini ele geçirdikten sonra şehri asker konuşlandırma ve mühimmat tedariki için önemli bir lojistik merkezine dönüştürmüştü.

Şehir aynı zamanda Ukrayna’nın doğu ve kuzeydoğusundaki Donetsk, Luhansk ve Harkov bölgelerini birbirine bağlayan önemli bir demiryolu merkezi olarak stratejik öneme sahip.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.