islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5981
EURO
34,6650
ALTIN
2.524,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Zelenskiy’den: Silahları Bırakmayacağız

Zelenskiy’den: Silahları Bırakmayacağız
26 Şubat 2022 11:22
A+
A-

Ukrayna Lideri Volodimir Zelenskiy, Kiev’deki ofisinin önünden mesaj paylaştı. Zelenskiy, “Silahları bırakmayacağız” açıklamasında bulundu. AB’ye de kritik mesajlar veren Zelenskiy, “Ukrayna’nın AB üyeliğine karar verilmesi için kritik bir an” ifadelerini kullandı.

Rusya Ukrayna savaşı, üçüncü gününe girdi. Akşam saatlerinden itibaren tüm gece boyunca başkent Kiev’in merkezinde yoğun top atışları yaşandığı kaydedildi. Halkın sığınaklara girdiği bildirilirken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’den halka flaş çağrı geldi.

“BURASI BİZİM TOPRAĞIMIZ” 
Başkent Kiev’de bulunan ofisinin önünden paylaştığı bir video ile ulusa seslenen Zelenskiy, “Silahları bırakmayacağız” mesajını verdi. Ukrayna Lideri mesajında, “Herkese günaydın. Yalan haberlere inanmayın. Ben buradayım. Silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Silahlarımız gücümüzdür. Burası bizim toprağımız. Ülkemiz. Bizim çocuklarımız. Bütün bunları koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

AB’YE ÇAĞRI 
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy bir açıklama daha yaparak AB’ye çağrıda bulundu. Zelenskiy açıklamasında “Ukrayna’nın AB üyeliğine karar vermek için kritik bir an” ifadelerini kullandı.

ZELENSKİY TEKLİFİ REDDETMİŞTİ 
Zelenskiy’nin açıklamaları, dün gece ABD basını tarafından ortaya atılan iddiaların ardından geldi. Washington Post gazetesinin ABD’li ve Ukraynalı yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD hükümeti, Zelenskiy’e Rusya tarafından yakalanması ya da kaçırılmasını önlemek için kendisine Kiev’den ayrılması için yardım etmeye hazır olduğunu belirtti. Ancak Zelenskiy, bu teklifleri şu ana kadar reddederek, ülkesinin başında kalacağını belirtti.

Zelenskiy, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Rusların 1 numaralı hedefinin kendisi, 2 numaralı hedefinin de ailesi olduğunu ancak ülkesini savunmak için görevinin başında olacağını açıklamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.