islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Zengin Suudların MBS Korkusu

Zengin Suudların MBS Korkusu

Mirat Haber Ajansı

Artan sayıda zengin Suudi, yabancı pasaportlar satın alarak krallıktan kaçma planlarını yürürlüğe koyuyor. Siyasi baskı, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın iktidara gelmesinden bu yana arttı. Bu, sosyal hoşnutsuzluğun iktidarın değişmesine ve varlıkların donmasına neden olabileceğinden korkulduğu Arap Baharı sırasında Arap otokratlarının aile üyeleri ve rejim yetkilileri arasında da bir eğilim olmuştu. Zengin Suudiler de artık işler kötüye giderse seçeneklerini geniş tutuyor.

Bu sefer, en büyük korku nedeni, insanların iradesinin gücü değil, halk arasında MBS olarak bilinen öngörülemez veliaht prens. 35 yaşındaki despot, Yemen’de feci bir savaş başlattıktan, Katar’a abluka uyguladıktan ve krallık tarihinde görülmemiş muhaliflere yurtdışında bile baskı uyguladıktan sonra bölgede kaos ve istikrarsızlığın tam ortasında yer aldı. Eleştirmenler ve muhalifler veliaht prensin ana hedefi olurken, zengin Suudiler başka bir “yolsuzlukla mücadele” baskısından korkuyor. MBS liderliğindeki 2017 baskısına 381 kadar önde gelen Suudi iş adamı, kraliyet mensubu ve yetkili yakalanıp gözaltına alındı. Stratejik bir çıkış yolu için tercih edilen destinasyonlar arasında Kıbrıs, İrlanda, Türkiye, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Karayip adaları bulunmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.