islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4258
EURO
34,4357
ALTIN
2.490,44
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

2019 FAİZLE MÜCADELE YILI OLSUN

2019 FAİZLE MÜCADELE YILI OLSUN
2 Ocak 2019 06:18
A+
A-

Küresel elitlerin genel amaçlarına hizmet etmeyi hiç bir siyasetçimiz kabul etmez. En azından bunu açık açık söylemez. Küresel elitler amaçlarına ulaşmak için; yerli iş birlikçileri ile, siyasetçinin direncini kıracak yöntemleri oyun sahasına sürmesi gecikmez. Burada kullanılan en etkili yöntemlerden biri de guguk kuşu yöntemidir.

Guguk kuşu; başka kuşlar kuluçkaya yattığında uzaktan onları gözler. Kısa süreliğine kalkan kuşun yuvasına guguk kuşu gelip, yumurtanın birini yuvadan atar. Sonra hemen kendi yumurtasını onun yerine yapıp gider. Yuvanın sahibi kuş döndüğünde, yumurtaların üzerinde kuluçkaya yatmaya devam eder. Yaklaşık iki haftalık sürede yumurtadan ilk çıkan guguk kuşu olur. Bu yavru guguk kuşu bir iki gün içinde diğer yumurtaları yuvadan atar.

Artık tek başına kaldığı için, anne kuşu yavrusu sandığı guguk kuşunu, bütün ilgi ve beslemesi  onun içindir. Beslenmiş guguk kuşu uçabilecek hale geldikten sonra ana guguk kuşu gelip genç yavrusu guguk kuşunu alıp gider.

Bunu neden anlattım!?

Hali hazırda tatbik edilen ekonomik sistem, bütün haksızlıklarına rağmen seçtiğimiz insanlar tarafından uygulanır hale geliyorsa, hazırladıkları borca dayalı, faiz egemenline bağlı bütçeyi savunduracak hale geliyorsa, bürokrasideki guguk kuşlarının yumurtalarını bulup yuvadan atmalıdır.

Peki bunu kim yapacak?

Bütün milletin kaderini etkileyen, perde arkasında devletin işleyiş biçiminin kritik ekonomik kararları alma noktasındaki üst düzey  teknokrat, bürokrat kesimi ile ilgili kim nasıl tedbirler alacak?

Osmanlının borçlanmasında, faiz batağına sürüklenmesinde en etkin  görev alan bürokratik sistem, Cumhuriyet dönemindeki hakimiyetini de sürdürmektedir. Oysa yeni siyasal sistemin değişiminde bu bürokratik sistemin yapılandırılmasında da ciddi değişim gerekiyordu. Yapılan müdahaleleri, devletin kadim geleneğine, devletin aklına  müdahale şeklinde  okuma gayretleri, ya bilinçsiz yada bilinçli bir savunmadır.

Evet, bir devletin şirket gibi yönetilmesi, devlet geleneğinin hiçe sayılması mutlak manada doğru kabul edilemez. İki uç yaklaşım olarak gördüğümüz durum için vasat bir yol izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yolun en önemli adımlarından biri, devlet bürokrasi sisteminin yeniden yapılanması gerekliliğidir.

Bu neden önemlidir?

Bir devletin yaşamı neye bağlıdır? Bürokratların, devletin kamu yönetim kademelerindeki yöneticilerin insanların kökleri iyi araştırılmalıdır. Çünkü  devlet aklı dediğimiz şey aslında teknokratlar, bürokratlar tarafından inşa ediliyor.

Onların, yöneticilerimize uygulansın diye önerdikleri programlar; ( 2019 faiz bütçesi bu niteliktedir) aldıkları eğitim, batı kültür ve değersayımları ile devletin karar  organlarını, karar vericileri şekillendiriyorlar. İçimizden gidiyormuş gibi batı üniversitelerinde eğitime gönderilen insanlarımız, (buda itirazlar için bir  perdeleme olabilir)  ne kadar bizimdir?  Yada ne kadar bizim kalabilmektedir?

Devletimizin içi guguk kuşları ile doludur. Israrla yöneticilerimize  önerilen, çözüm diye taktim edilen ve iktisadi hayatımızı  mahfeden faizci politikaları başka türlü nasıl anlayabiliriz?

Bedel ödeyen Türk milletidir. Bedel ödeten küresel elit zümrenin sadık hizmetçisi konumunda olan guguk kuşlarıdır. Hükumetimizin en önemli görevlerinden biride; kamudaki feto örgütü temizliğine gösterdiği hassasiyeti, faizcilerin hizmetkarları olan guguk kuşlarının yumurtalarını yuvadan atılarak temizlenmesinede hassasiyet göstermesi gerekir.

Bizde bu vesileyle Cumhurbaşkanımızın  ifade ettiği ‘’faizle mücadelede yalnız kaldım’’ sözünü hatırlatarak; 2019 yılını ‘’Faizle Mücadele Yılı ‘’ olarak ilan ediyor, bütün halkımızı faizle mücadeleye davet ediyoruz.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.