islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4915
EURO
34,9207
ALTIN
2.436,78
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Eğitimi Ekşioğlu Ailesi mi bozdu?

Eğitimi Ekşioğlu Ailesi mi bozdu?
20 Eylül 2018 15:04
A+
A-

Türkiye’de temel sorunlardan biride maalesef eğitim. Prof. Dr. Emin Gürses’in de bir programda dile getirdiği  ABD ile 1947 yılında yapılan anlaşmalarla eğitimimiz maalesef henüz daha millileşememiştir. Gürses’in verdiği bilgiye göre eğitim komisyonunda dört Türk dört ABD’li olmak kaydıyla başkanı da ABD’nin büyük elçisi olacak şekilde hala etkin bir komisyon var.  Son kararı da büyük elçi söylüyor.

Türk eğitiminde,  bu durumun etkisinin ne derece olduğunu görmek için, Türkiye  matematik ortalamasının 0.4 olması, bizlere net bir bilgi vermektedir. Bu komisyon aktif görevde ise milli bir eğitimden bahsedebilir miyiz?

Hükumetimizin Milli Eğitim konusunda bu güne kadar oluşmuş süre gelen sorunların çözümü konusunda;  yapısal milli öneriler içeren, tam bağımsız bir eğitim modeline geçecek çalışmaların başlamasını temenni ediyoruz.

Bunlar eğitimimizdeki yapısal çözümler ve siyasilerimizin sorumluluğunda olan bir alan.  Okullarımızın başarısını etkileyen temel bir faktör daha vardır ki okul yönetim  ve okul aile birliği kadrosudur. Hepimizin çok iyi bildiği bir şey vardır ki o da İşin ehli işin başında olduğunda, başarının gelmesi kaçınılmazdır.

http://golge34.com/?p=23788  İnternet adresinde kamuoyuna yansıyan; İstanbul Çekmeköy Ömer Halis Demir imam Hatip lisesindeki  olay eğitimimizin ayrı bir sıkıntısı. Hepimiz  eğitimimizi olumsuz etkileyen,  okul başarılarını düşüren, başarılı okul yönetimlerini de demoralize eden keyfi uygulamalardan şikayet ederiz.

Şüphesiz okul yönetimlerinin değiştirilmesi yetkili mercilerin tasarruf ve sorumluluğundadır. Bu değişimler, şikayetler üzerine ve başarısızlık üzerine yoğunlaşarak; üst düzey yöneticilerimizin taktirindedir.

Ancak başarılı okul yönetimlerine, ahbap çavuş ilişkisi içerisinde, bulunduğu siyasi konumu kullanarak, başarısız öğrencileri okul yönetimine baskı yaparak okula aldırmaya çalışması, her şeyden önce  orada emek vererek giren öğrencilerin hakkını yemektir.

Yazımıza konu ettiğimiz ve yukarıda linkini verdiğimiz Çekmeköy Ömer Halis Demir İmam Hatip lisesindeki olay da bu minvalde gerçekleşmiş.  Ak  Parti içinde kendisini  imtiyazlı görerek, telefonla  başarısız  öğrencileri  okul yönetiminden okula kayıt yaptırmasını  istemesi, eğitime müdahalenin belediye  ve encümenlerine kadar indiğini gösteriyor.

Okulun başarısını korumak isteyen  okul müdürü ile ilgili siyasi baskı gücünü kullanarak görevden el çektirilmesi, eğitim konusunda sorunlarımızın sadece yapısal olmadığını da gösteriyor.

Belli bir puanla  bu başarılı okullarımıza giren öğrencilerin haklarını bu şekilde yenmesi, hiç bir şekilde kabul edilemez ve hiç bir siyasi kimliğin hakkı değildir. 

Habere göre; mensubu olduğum Türkiye’nin en büyük ailelerinden olan Ekşioğlu Ailesine karşı kullanılan ‘’Ekşioğulları hepiniz Çakalsınız’’ çirkin ifadeyi  kınıyor, bu sözü sahibine Ailem adına, ailemin sayısınca iade ediyorum.

Ekşioğlu Ailesi devletine ve milletine bağımlılığı ile bilinen Türkiye’nin en büyük ailesidir.  15 Temmuz dahil, Çanakkale’den günümüze kadar bu millet için şehitler vermiş, Kurtuluş Savaşına canı ile malı ile katılmış şerefli bir ailedir.

 Ekşioğlu Ailesinin mensuplarının yaptığı binlerce hayırlı işler kamuoyunda bilinen bir gerçektir.  Habere konu olan Çekmeköy Ömer Halis Demir İmam Hatip okulu  içinde; okul yönetimi tarafından istenilen yardımları Ekşioğlu Ailesi tarafından  seve seve yapmıştır.

Böyle bir aileye çıkıp bulunduğu makam olan siyasi  ilçe başkanlığı yardımcılığı ile ’’Ekşioğulları çakaldır, okula çöktünüz’’ demek,  siyasi sonuçlarda sebebiyet  verir.  Çekmeköy’de  Ekşioğlu Mahallesi olarak da nüfussal bir ağırlığı olan Aileye, yaklaşan yerel seçimler arefesinde böyle bir söz söylemek başka niyetlerin de izdüşümü olabilir.

Çirkin söz sahibinin Ekşioğlu Ailesinden özür dilemesini bekliyoruz. Kişisel basit  ihtirasları ile, bir makama gelip hele hele eğitime müdahale etmeye çalışmak, inanıyorum ki Ak Parti’nin üst düzey yöneticileri tarafından doğru bir değerlendirme ile yapılan yanlışlıklar düzeltilecektir.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.