islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

2020 Yılında Rus Turist Olmayacak

2020 Yılında Rus Turist Olmayacak
1 Mayıs 2020 21:28
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Rusya parlamentosunun üst meclisi başkanı Valentina Matviyenko, ülkelerinin ve dünyanın geri kalanının çoğunun koronavirüs salgınının üstesinden gelmek için savaştığından Rusların bu yıl yurtdışına seyahat etmeyi planlamaması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in üst düzey müttefiki Matviyenko Cuma günü devlet televizyonuna verdiği röportaja göre, hastalığın yayılmasına yanıt olarak alıncak hareket kısıtlamalarının çok yavaş olarak adım adım hafifletileceği ve tamamen hareket serbestisi getirilmesinin biraz zaman alacağı ifade edildi.

Rusya dünyaya sınırlarını kapattı ve koronavirüs pandemisi hızla arttıkça neredeyse tüm uluslararası uçuşları ve yurtdışına diğer ulaşım araçlarını durdurdu. Yetkililer ayrıca, bu ay Rus şehirleri ve bölgeleri içindeki hareket kısıtlamalarını da sıkılaştırdı, zorunlu dijital seyahat izileri sistemi getirdi ve insanların her hafta enfeksiyonun yayılmasını önlemek için yapabileceği seyahat sayısını sınırladı. Putin, Rusların Mayıs’a kadar evde kalmasını ve salgının ülkede henüz zirveye ulaşmadığını belirtmişti. Ayrıca 1 Mayıs İsçi Bayramı ve 9 Mayıs 2. Dünya Savaşı zaferinin Kızıl Meydan askeri geçit törenleri de dahil olmak üzere planlanan tüm kamu kutlamalarını erteledi.

Rusya Federal Cumhuriyeti’nde nüfusun beşte birden fazlası Türk veya Kafkasya kökenli Müslüman azınlıklardan oluşuyor. Nüfusun üçte birine yakını  ülkenin başkenti Moskova ve yakın çevresindeki küçük kentlerden oluşuyor ve Korona krizi de bu kritik merkez bölgede patladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.