islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5782
EURO
34,9928
ALTIN
2.455,79
BIST
9.768,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Göstericiler Irak’ta köprüleri ve petrol şirketlerini bastı

Dün Irak’ın güneyinde yüzlerce protestocu, Dhi Qar Valiliğinin başkenti Nasiriyah kentinde ve yerel halk için iş talep eden Maysan Petrol Şirketi binasında üç köprüyü kapattı.

Göstericiler Irak’ta köprüleri ve petrol şirketlerini bastı

Amerikan işgali sonucunda Irak tarımsal olarak zengin, iyi eğitimli insan kaynağına ve muazzam hidrokarbon kaynaklarına sahipken Batı işgali sonucu nüfusun dörtte biri işsiz ve açlık sınırı altında. Bunun sonucunda halk isyan ediyor.

Mirat Haber Ajansı

Dün Irak’ın güneyinde yüzlerce protestocu, Zikar Valiliğinin başkenti Nasiriye kentinde ve yerel halk için iş talep eden Maysan Petrol Şirketi binasında üç köprüyü kapattı. Görgü tanıkları, hükümet kurumlarında ve petrol şirketlerinde iş talep eden yüzlerce protestocunun Nasiriyah’daki üç köprüyü kapattığını, diğerlerinin ise Maysan Petrol Şirketi çalışanlarının binaya girmesini engellediğini açıkladı. Şirketin yerlileri işe alma sözü veren pankartlar tuttular. Taahhütlerin yerine getirilmediğini söylediler. Yetkililerden protestolarla ilgili herhangi bir yorum yapılmadı.

Irak Maliye Bakanlığı, 2021 bütçesinin ülkeyi etkileyen mali kriz nedeniyle yeni istihdam yaratılmasını içermediğini söylüyor. Irak Planlama Bakanlığı’nın son istatistiklerine göre, petrol zengini devlette işsizlik oranı yüzde 27, yoksulluk oranı ise yüzde 25. Amerikan işgali sonucunda sadece ülkenin siyasi yapısı değişmedi, aynı zamanda petrol gelirlerine de büyük ölçüde bankalarla yapılan anlaşmaların sonucunda el kondu. Irak tarımsal olarak zengin, iyi eğitimli insan kaynağına sahip ve muazzam hidrokarbon kaynaklarına sahipken Batı işgali sonucu fakir bir ülke olarak zorlukla ayakta duruyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.