islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5251
EURO
34,9037
ALTIN
2.438,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

2022’in Filistin Topraklarının Ve İnsanının Kurtuluşunun Başlangıç Yılı Mı Olacak?

2022’in Filistin Topraklarının Ve İnsanının Kurtuluşunun Başlangıç Yılı Mı Olacak?
7 Şubat 2022 11:47
A+
A-

Türkiye’nin “Kudüs’ün öncüleri” başkanı Muharrem Kunç, Kudüslülerin kararlılığını destekleyerek, kurtuluş süreci için mekanizmalar geliştirerek Filistin hakkında bilgi sahibi olmayı temel bir ihtiyaç olarak sağlayarak mevcut aşamada Filistin için işçilerin önceliklerini özetliyor.

İstanbullu – Filistinli ve uluslararası aktivistler, Küresel Kudüs ve Filistin Koalisyonunun “tutuklular ve mahkumlar yılı” başlığı altında başlattığı bir eylem programı ile 2022’deki çabalarını İsrail işgal hapishanelerindeki Kudüs ve Filistinli tutuklular meselelerine yoğunlaştırmaya çalışıyorlar.

Koalisyon, Kudüs ve mahkumların dosyalarını kadın, gençlik, izciler ve meslek birlikleri koalisyonu gibi ortak koalisyonlarının tüm programlarında ve normalleşmeye direnmede merkezi bir programda birleştirmeyi hedefliyor. Cumartesi günü İstanbul’da başlatılan etkinlikte koalisyon liderleri ile (Arap ve Türk aktivistler)  projenin Kudüs ve İsrail hapishanelerindeki tutuklular konusunda İslam Ümmetinden gerekli desteği ve desteği alacağına dair umutlarını dile getirdiler.

Uluslararası Kudüs ve Filistin zaferi Koalisyonu genel sekreteri Mounir, 2022’in Filistin topraklarının ve insanının kurtuluşunun başlangıcı yılı olacağını umarak Kudüs ve mahkumların savunmasında küresel eylemin gelişmesi için büyük potansiyel beklediğini söyledi.

Said, “İslam Ümmetinin zayıflığına ve zor koşullarına rağmen Siyonist projenin parçalanmaya başladığına dair birçok işaret ortaya çıkmaya başladı.” dedi. Koalisyon genel sekreteri, Filistin direnişinin başarısının ve Gazze Şeridi’ne yönelik son saldırıyı “Kudüs kılıcı Savaşı” adı verilen savaşta yenmedeki kararlılığının bunun en önemli göstergeleri olduğuna inanıyor. Filistinli lider El Cezire net’e yaptığı açıklamada, İsrail’in gücünün zirvesinde Filistinlileri en savunmasız safhalarında kıramamasının, uluslararası dengede herhangi bir değişiklikle işgali yenme ihtimalini gösterdiğini söyledi.

HABER: BETÜL CEYDA ERİLLİ  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.