islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5445
EURO
34,9707
ALTIN
2.428,30
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

226 Suud savunma yetkilisi ‘yolsuzlukla mücadeleden’ tutuklandı

226 Suud savunma yetkilisi ‘yolsuzlukla mücadeleden’ tutuklandı

Mirat Haber Ajansı

Suudi kaynaklar hafta sonunda ülkenin Savunma Bakanlığı bünyesinde kara para aklama, rüşvet ve dolandırıcılık dahil 158 yolsuzluk olayına karışan 226 görevlinin tutuklandığını duyurdu. Tutuklananlar hakkında cezai soruşturma başlatıldı. Vakalar ayrıca Maliye, Sağlık ve Eğitim Bakanlıklarının çalışanlarını da içeriyor. Suud medyasına göre müfettişler 48 kişiyi soruşturdu ve yetkililer tarafından yürütülen soruşturma, 44 kişiyi suçlayarak sona erdi. Devlet hazinesinden çalınan fonların geri alınması için çalışmaların halen devam ettiği söyleniyor. Diğer bir dava, aktif görevdeyken 2,1 milyon dolarlık rüşvet kabul etmekle suçlanan emekli bir Ulusal Muhafız subayı ile ilgili.

Suudi Arabistan’ın Kontrol ve Yolsuzlukla Mücadele Kurumu, kişisel kazanç elde etmek veya mümkün olan herhangi bir şekilde kamu menfaatine zarar vermek için kamu makamını sömüren herkesi takip edeceklerini söyledi. Krallığın fiili hükümdarı, halk arasında MBS olarak bilinen Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, yolsuzluğa karşı bir baskı sözü ile göreve gelmişti. Birçoğunun eski Veliaht Prens Muhammed Bin Nayef’e karşı yumuşak darbe olarak gördüğü 2017’de göreve geldikten sonraki aylar içinde, MBS lüks Ritz-Carlton’da yüzlerce prens, bakan ve işadamının tutuklanmasına izin verdi ve yakalanan üst düzey kraliyet ailesi mensuplarından milyonlarca dolarlık fidye talep etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.