islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

HANDE FIRAT’IN HAFİFLİĞİ AŞAN KABALIĞI

HANDE FIRAT’IN HAFİFLİĞİ AŞAN KABALIĞI
14 Ağustos 2023 11:25
A+
A-

Önce haberin özetini okuyalım:

https://www.odatv4.com/medya/hande-firat-melik-yigit-e-cok-sinirlendi-telefonu-kafana-yersin-97259974

Melik Yiğitel, eski haber spikeri Defne Samyeli’nin şarkıcılık yapmasını “Ağır başlı işler yapsınlar” diyerek eleştirince Hande Fırat çok sinirlendi.

Hande Fırat, Melik Yiğitel’in sözünü keserek “Bir dakika ya sahneye çıkmak hafif başlı bir şey mi anlamadım? Gazetecilik de bir meslektir, mankenlik de bir meslektir bunlara yapılanlara da böyle ağırbaşlı dışında bir kelime kullandığında telefonu kafana yersin! Her gece barda şarkı söyleyeceğim hafif mi olacağım ben” diyerek tepki gösterdi.”

“TELEFONU KAFANA YERSİN “KABALIĞI

Melik Yiğitel yaşlı başlı bir gazeteci. CNN TÜRK’ ün  devamlı programcılarında.

“Ağır başlı işler yapsınlar” şeklindeki ifadeleri türünden herhangi bir konudaki görüşlerini beğenmeyebilir ve değerlendirmelerine katılmayabilirsiniz.

Ama o da ne? Ciddi bir televizyoncu olarak bildiğimiz Hande Fırat’ın kendisiyle sürekli programa çıktığı ve muhtemelen kendisinden yaşlı Melik Yiğitel’e canlı yayında Hacıhüsrevli bazı kadınların tavrıyla kullandığı “Telefonu kafana yersin!” ifadesindeki hafifliğe yani çirkinliğe bakar mısınız?

Bir tür aşağılama da olan bu ifade üzücüdür ve İslam açısından da günahtır. Hak helliği gerektirir.

BAR’DA ŞARKI SÖYLEMEK DOĞASI GEREĞİ HAHİFLİKTİR

Musiki dinlemek için gelen sanat severlere bir müzik holünde icra edilen musiki elbette saygındır, ama her gece bir barda yarı üryan giysiler içinde çoğunluğu alkol alan insanlara şarkı söylemenin  hafifliği de ortadadır. Bu hafifliği görememek de bir hafifliktir.

Evet, neyleyelim ki  Ülkemizde hava kirliliğinden çok   hayasızlık/utanmazlık-hafiflik-sorumsuzluk  kirliliği artıyor. Utanmazlık da bir iman  problemidir. Uyarıdan öte yapabileceğimiz bir şey yok.

Hande Fırat      Melik Yiğitel     Telefonu  kafana yersin      hafiflik  utanmazlık

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.