Gündem

6’LI MASAYA 7. ORTAK

Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, adaylığını açıklamasından sonra gelişen olaylar, İyi parti genel başkanı Meral Akşener’in canını sıkacak durumda.

HDP kanadından Kılıçdaroğlu’na destek açıklamalarının gelmesini köşesine taşıyan Mehmet Barlas “Şimdi 6’lı Masa’ya 7’nci ortak geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

Mehmet Barlas yazısına şöyle devam etti:

“6’lı Masa tiyatrosunun ardından cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını izledik. Benim dikkatimi Kılıçdaroğlu’nun konuşması değil, kürsüdeki o “ibretlik fotoğraf” çekti. Birbirine nefretle bakan 6 lider vardı o fotoğrafta.

Meral Akşener’in yüzünde öfke, başarısızlık ve yılgınlık vardı. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu‘nun bakışlarında ise ihanetin izleri hâlâ silinmemişti. Milli Görüşçü Temel Karamollaoğlu‘nda ilkesizlik, utanç ve mahcubiyet dikkat çekiyordu. 6’lı Masa’ya arada kaynak yapan, sokakta kimsenin tanımadığı Gültekin Uysal da aldığı 4 milletvekili koltuğunun sevinciyle hiç dikkat çekmemek için kenarda durur gibiydi.

Kemal Bey‘e gelince… İki belediye başkanı ve Meral Akşener‘i devre dışı bırakarak bir zafer kazandığını inkâr edemeyiz. Bir dönem kanlı bıçaklı olduğu bir siyasi geleneğin genel merkezinin önünde adaylığını açıklayarak sağ-muhafazakâr seçmene göz kırptı. Seçmenin ferasetini çok hafife alan bir hamleydi bence. Kılıçdaroğlu’nun imtihanı bundan sonra başlayacak.”

Mehmet Barlas, İyi Parti Milletvekili Ahat Andican tarafından açıklanan milletvekili paylaşımlarına da değinerek;

Kılıçdaroğlu‘nun sırtında şimdi 4 tane egosu tavan yapmış ama sokakta karşılığı olmayan sağcı parti var. Akşener deneyiminden sonra CHP seçmeni bunlara zerre kadar güvenmiyor. Ama bunlara oldukça cömert davranan Kılıçdaroğlu gerçeğin farkında değil. Gelecek Partisi’ne 20, DEVA Partisi’ne 20, Saadet’e 10, Demokrat Parti’ye 4 milletvekilliği sözünü verdi” tespitinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun bu milletvekili  paylaşımını inkar etmediğini söyleyen Barlas okuyucularına, CHP teşkilatları bunu nasıl karşılayacak sizce? Asıl kavga o zaman çıkmayacak mı?” diye sordu.

Mehmet Barlas yazısına şöyle devam ediyor:şşb

Kılıçdaroğlu‘nun adaylığını açıklamasının ardından HDP kanadından destek sinyalleri gelmeye başladı. Pervin Buldan‘ın, ‘Biz de adayımızı açıklayacağız’ sözü unutulmuş görünüyor. HDP konusunda tavırlı olan Akşener‘in de artık kolu kanadı kırılmış durumda. Şimdi 6’lı Masa’ya 7’nci ortak geldiğini söyleyebiliriz. Hepsi birden asrın felaketini falan unutmuş, ülkeyi paylaşma derdine düşmüş.”

HABER YORUM

Milliyetçi çizgide olduğunu söyleyen İyi partinin, HDP’nin  Kılıçdaroğlu’na desteği konusunda alacağı tavır merak konusu.

Çünkü siyaset, çıkarlar ya da parti çıkarları ekseninde dönen bir olgu. Yerel seçimlerde CHP’yi destekleyen İyi partinin sayesinde seçilen İstanbul Ve Ankara Büyükşehir Belediye  Başkanlarının bu konuda ki tutum ve davranışları ortada… Bu sebeple, HDP’nin Kılıçdaroğlu’yu desteklemesi, Meral Akşener için sorun olmayacağa benziyor.

Tek hedef ve gaye Tayyip Erdoğan’ı devirmek olunca, Millet ittifakı makyavelist bir tutum içine girmekten geri durmuyor ve çekinmiyor.

MİRATHABER.COM

Recent Posts

  • Gündem

Ali Rıza Demircan Hocamız Akit TV’de..

Ali Rıza Demircan Hocamız, 15/05/2024 tarihinde, Akit Tv'de Fatih Duman'ın hazırlayıp sunduğu Kürsü programına katılacak.…

14 saat ago
  • Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail’in Filistinlilere Karşı Uyguladığı Şiddet Soykırım Fiilidir

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail'in Filistinlilere Karşı Uyguladığı Şiddet Soykırım Fiilidir Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in…

15 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Korkulu Rüyası: Gazze Tünelleri

İsrail'in Korkulu Rüyası: Gazze Tünelleri Hamas'ın Tünelleri İsrail'in Ezberini Bozuyor: Gazze'deki Direnişin Karşılığı İsrail'in Gazze'deki…

16 saat ago
  • Gündem

İsrail’in İkiyüzlü Kutlama Eylemleri ve Filistin Direnişi

İsrail'in İkiyüzlü Kutlama Eylemleri ve Filistin Direnişi İsrail'in Kuruluş Yıldönümü ve Filistin'deki Tepkiler İsrail'in kuruluşunun…

17 saat ago
  • Gündem

Ahmet Misbah Demircan Ünlü Tarihçi Abdülcelil Temimi’yi Ziyaret Etti

Ahmet Misbah Demircan Ünlü Tarihçi Abdülcelil Temimi'yi Ziyaret Etti Tunus Büyükelçisi  Ahmet Misbah Demircan, Ünlü…

18 saat ago
  • Gündem

Erdoğan’dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı

Erdoğan'dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı CB Erdoğan, Yunanistan Başbakanı'na Hamas İçin Cevap Verdi: "Direniş Örgütüdür"…

20 saat ago