islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3793
EURO
34,7360
ALTIN
2.408,24
BIST
10.101,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Bazıları Batı Medyasının Irkçılığına Neden Şaşırıyor?

Bazıları Batı Medyasının Irkçılığına Neden Şaşırıyor?
24 Kasım 2022 09:00
A+
A-

Batı medyasının Rusya’nın Ukrayna saldırısına ilişkin haberlerini takip ederken, Amerika, Avrupa ve Batı kanallarının muhabirlerinin beyaz tenli, mavi gözlü ve sarı saçlı Ukrayna-Avrupa halkını savunup hiçbir sebep göstermeden Araplara ve Müslümanlara ırkçı hakaretlerde bulunmalarına bazı insanlar çok şaşırdı.

Muhabirler gözyaşı dökerek televizyonda titreyen ve hüzünlü bir sesle saldırıya uğrayanların Avrupalı ​​oldukları için ölümü ve yerinden edilmeyi hak etmediklerini ve medeni bir Avrupa ülkesinde yaşadıklarını anlattı. Bu muhabirlere göre bu öldürme ve yerinden etmenin Irak, Afganistan gibi ülkelerde olması sorun değil, bu ülkelerin halkları medeniyetsiz ve geri kafalı olduğu için ölümü hak etmektedirler!!

Batı “uygarlığının” tarihini ve dayandığı temel kavramları bilenler, Ukrayna’daki savaşı haber yapan Batı medyasının ırkçılığına şaşırmadı ve şaşırmayacak. Bu “uygarlık” baştan itibaren ırkçı bir felsefeye dayanıyor. Bu felsefe bir düşünce olarak başlamış, ancak zamanla bireyin Avrupalı’yı diğerine karşı davranışını ayıran sosyal bir davranışa dönüşmüştür. İşte tam da bu nedenle, bu “medeniyet” Nazizm’in, faşizmin, Siyonizmin ve Avrupa’daki ve genel olarak Batı’daki tüm aşırı sağcı grupların çıktığı kaynaktır.

Delil olmaksızın keyfi suçlamalarda bulunmamak için, “Batı medeniyetinin üzerine inşa edildiği” Batı’nın “en büyük filozofları”nın bazı fikirlerini aktaracağız. Avrupa felsefe tarihine geri dönmeyi, bu filozofların ırkçılığının başka örneklerini ondan çıkarmayı saygıdeğer okuyucuya bırakıyoruz.

Alman filozof Martin Heidegger, Naziler tarafından Nazi düşüncesinin mimarı olarak kabul edildi.

İngiliz filozof David Hume, “Zencilerin ve genel olarak diğer ırkların doğal olarak beyazlardan daha aşağı olduklarını” yazdı.

Machiavelli’nin felsefesi, faşizmin rahminden çıktı ve II. Dünya Savaşı’nda İtalya’nın diktatörü ve Hitler’in müttefiki olan kanlı “Prens” Mussolini’yi doğurdu.

“Aydınlanma” filozofu Voltaire, köle alıp satan bir tüccardı ve yaşam formlarının derecelendiğini ve siyahların dibe yakın bir yerde olduğunu anlatmıştır.

İnsanları ırksal kriterlere göre sınıflandıran Alman filozof Immanuel Kant, insanları renklerine göre ayırmış ve beyaz tenlilerin en zeki, en etkili insan türü olduğunu düşünmüştür. Kant‘a göre  ikinci derecede sarı renkli insanlar gelir, üçüncü derecede siyah tenli insanlar gelir ve onların arkasında diğer ırkların geri kalanı gelir ve en altta onun en kötü ve en az gelişmiş olarak sınıflandırdığı Kızılderililer gelir. Ona göre, insanlığın en yüksek mükemmellik derecesine beyaz ırkta ulaşılmıştır.

Çeviri: Tuğba Hamarat

www.alalam.ir

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.