islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4993
EURO
34,8567
ALTIN
2.441,37
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Gazze’de 151 Günde 13 Bin 430 Çocuk Hayatını Kaybetti

Gazze’de 151 Günde 13 Bin 430 Çocuk Hayatını Kaybetti
5 Mart 2024 15:30
A+
A-

İsrail’in Gazze’ye Yönelik 151 Gündür Devam Eden Saldırılarda Acı Bilanço

Gazze‘de 151 Günde 13 Bin 430 Çocuk Hayatını Kaybetti.

Gazze Hükümeti: İsrail, 151 Günde 13 Bin 430 Çocuğu Öldürdü

Katliamların Boyutu: İsrail, Savunmasız Filistin Halkına 2 Bin 675 Saldırı Gerçekleştirdi

Gazze‘deki hükümetin Medya Ofisi açıklama yaptı. Öncesinde İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği 2 bin 675 saldırıyı duyurdu. Böylelikle savunmasız Filistin halkı, çocuklar ve kadınlara yönelik yapılan katliamların boyutu ortaya çıktı.

İsrail’in Hedefi Çocuklar: 151 Günde 13 Bin 430 Çocuk Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi’nde 151 gündür devam eden saldırılarda en büyük kaybı ne yazık ki çocuklar yaşadı. 13 bin 430 çocuk hayatını kaybetti. Ayrıca saldırılar sonucunda toplamda 30 bin 534 ölü ve 71 bin 920 yaralı var.

İnsani Felaket ve Hedef Alınan Sağlık Çalışanları

İsrail sağlık sektörünü hedef almaktan kaçınmıyor. Bu saldırı sonucunda 364 sağlık çalışanı ve 48 sivil savunma görevlisi hayatını kaybetti. Gazze Şeridi’nde yaşanan insani felakette, sağlık personeli zorlu şartlara rağmen çabalarını sürdürdü.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu: İsrail’in Sürdürdüğü Soykırım Savaşı

Medya ofisi, İsrail’in Gazze‘de sürdürdüğü soykırım savaşının, uluslararası toplum başta olmak üzere, ABD ve BM Güvenlik Konseyi’nin de sorumluluğunu vurguladı. İsrail’in soykırım suçlarına karşı dünya ülkelerine ve uluslararası kuruluşlara baskı yapma çağrısı yaptı.

Haber Detayları:

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi İsrail’in Gazze’ye yönelik 151 gündür devam eden saldırılarda acı bilançoyu açıkladı. İsrail’in savunmasız Filistin halkına, ayrıca sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik 2 bin 675 saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Bu saldırılarda en büyük kayıpların çocuklar arasında yaşandığına dikkat çekti.

Gazze’de 151 gündür devam eden saldırılarda 13 bin 430 çocuk hayatını kaybetti. Toplamda 30 bin 534 ölü ve 71 bin 920 yaralı olduğu bilgisi verildi. İsrail’in sağlık sektörünü hedef aldığı belirtilerek, 364 sağlık çalışanı ve 48 sivil savunma görevlisinin öldüğü kaydedildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi’nde yaşanan insani felaketin yanı sıra İsrail’in sürdürdüğü soykırım savaşına da vurgu yapıldı. Uluslararası toplumun, İsrail’in bu korkunç suçlarına karşı sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği belirtilerek, dünya ülkelerine ve uluslararası kuruluşlara İsrail’e baskı yapma çağrısında bulunuldu

HABER YORUM

Aşağıda sunacağımız iki hadisi şerif, Müslümanların birbirlerine olan tutum ve davranışlarının nasıl olması gerektiğini anlatan mükemmel sözleri içeriyor.

Unutmayalım ki, Gazzede ölen çocuklar bu ümmetin evlatlarıdır ve Allah’ın (cc) bize emaneti olarak bilinmelidir. Gazze’de öldürülen çocuklar bizim evlatlarımızdır. İslam inancına göre Gazze’de ve Batı Şeria’da katledilen çocukların, başını okşadığımız evlatlarımızdan, gözümüzden sakındığımız torunlarımızdan hiçbir farkı olmamalıdır.

Gelin şimdi hadisi şerifleri okuyalım ve “ne kadar Müslümanız?” kendi kendimizi test edelim.

“Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir.”

“Mümin mümine karşı, parçaları birbirini bağlayıp tahkim eden bina gibidir, buyurdu ve (bu bağlılığı göstermek için Resul-i Ekrem) parmaklarını birbirinin arasına geçirip kenetledi.” (Buhari, Salat 88, Müslim, Birr 65)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.