islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4391
EURO
34,7934
ALTIN
2.433,17
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

FİLİSTİN’DE YILBAŞINA HAZIRLIK YAPILIYOR

FİLİSTİN’DE YILBAŞINA HAZIRLIK YAPILIYOR
27 Aralık 2022 16:45
A+
A-

Beytüllahim şehrinde ve Filistin Topraklarında Batı takvimine göre belirlenen, Hıristiyan mezheplerinin Noel kutlamaları düzenlediği görülmektedir. Tören için yapılan hazırlıklar süresince “Noel Ruhu Bizi Birleştiriyor” sloganı atılırken diğer yandan etkinlikler de yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

Tören, işgal altındaki Kudüs’ten, ayırma duvarının kapılarından birinden geçerek Beytüllahim’e giden Latin Patriği Pierre Battista Pizzaballa’yı gece yarısı ayinini gerçekleştirmek üzere kabul etmeye hazırlanan izci gruplarının çaldığı çalgılarla sabah saatlerinde başladı. Hem yerel hem uluslararası siyasetçi ve diplomatların, aynı zamanda din adamlarının huzurunda gece yarısı gerçekleştirilmek istenen ayin, yapılan hazırlıkların hemen ardından erken saatlerde yapılmaya başlandı. Tören, Patriği Pierre Battista Pizzaballa’yı karşılamaya hazırlanan izci gruplarının çaldığı müzik aletlerinin sesleriyle başladı. İşgal altındaki Kudüs’ten gelen Latin patrik, şehri ayıran duvar kapılarından birinden geçerek Beytüllahim’e geçiş yaptı.

Beytüllahim kentindeki kutlama merkezinin düzenlediği faaliyetler, şehrin Doğuş Kilisesi Meydanı ve çevre sokaklarda da gerçekleştirilmektedir. Kutlamaya katılanların önünde bir dizi izci ekibi tarafından sanatsal gösteriler düzenlenmektedir. Öte yandan törenin yoğun bir tempoda gerçekleştirildiği görülmektedir.

Bu bayramları için önem atfettikleri Noel ağacı da, Hristiyanlar tarafından Filistin’deki Doğuş Kilisesi’nin meydanı ortasına yerleştirildi. Vandaşlar ve turistler de katılmak için şehre gelmeye devam etmekte.

Yıl başından bu yana yabancı turist ve hacı sayısının 600 bini aşması, otel doluluk oranının ise yüzde 80’e ulaşmasıyla Beytüllahim, Corona pandemisi sonrası turizmde dikkat çekici bir artışa da tanık oluyor.

Öte yandan belirtmek gerekir ki yayınlanan görüntülerde sadece Hristiyan değil Müslüman halktan kimselerin de bu kutlamalara katıldığı görülmektedir.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.