islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,3998
EURO
53,3801
ALTIN
6.850,51
BIST
15.141,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Yahudi Yazar İsrail Vatandaşlığından Çıktı DÜŞMANLARIMIZA BİLE ADALETLE YÜKÜMLÜYÜZ

Yahudi Yazar İsrail Vatandaşlığından Çıktı  DÜŞMANLARIMIZA BİLE ADALETLE YÜKÜMLÜYÜZ
03/01/2025 14:09
A+
A-

Yahudi Yazar İsrail Vatandaşlığından Çıktı

DÜŞMANLARIMIZA BİLE ADALETLE YÜKÜMLÜYÜZ

 ABD’de yaşayan Yahudi yazar Avi Steinberg, tam bir  “İnsanlık dersi” vererek İsrail vatandaşlığından çıktı.

ABD merkezli Truthout haber sitesinde bir yazı kaleme alan Yahudi yazar Avi Steinberg, İsrail’in “etnik üstünlüğe dayalı yasalar” üzerine kurulu olduğunu belirtti.

Steinberg, İsrail’in Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırıları, bu sürecin bir parçası olarak değerlendirdi. Steinberg yazısında, “İsrail, Filistin’in yerli halkını yok etmeye yönelik soykırım kampanyasında benim ve birçok kişinin varlığını, kimliğini ve doğumunu bir silah olarak kullandı… Bizim görevimiz, bu beton duvarları yıkmak, sahte belgeleri parçalamak ve baskı ile adaletsizliği meşru ya da kaçınılmaz gösteren anlatıları bozmak olmalı” ifadelerine yer verdi ve İsrail vatandaşlığından çıktığını açıkladı.

Steinberg, vatandaşlıktan çıkma kararını, İsrail’in 1948’de yayımladığı Bağımsızlık Bildirgesi, 1950 tarihli Geri Dönüş Yasası ve 1952 tarihli Vatandaşlık Yasası ile ilişkilendirdi. Yazar, İsrail’in Bağımsızlık Bildirgesi’ndeki eşitlik iddiasının yalnızca uluslararası alanda meşruiyet kazanmak için kullanılan bir araç olduğunu dile getirdi.

Steinberg yazısında, ailesinin şu an Filistinli bir aileye ait olan evde oturduğunu belirterek de şu sözleri dile getirdi.

Ürdün’e sürülen ve daha sonra geri dönmeleri silah zoruyla engellenen Filistinli bir aile tarafından inşa edilen ve kısa bir süre öncesine kadar onların yaşadığı bir evi, (ailem) ellerinde tuttukları vatandaşlık belgeleriyle işgal etti

 

İNSAN, İNSANLIK DEĞERLERİNİN KODLANDIĞI VARLKTIR

Yüce Allah, insanı  en güzel kıvamda ve ebediyet takdir ederek sorumlu bir varlık olarak yaratmıştır.  Yeryüzünde denemeye uğratacağı için de Hak’ka ve Batıl’a, adalete ve zulme,  güzelliğe ve çirkinliğe eğilimli kılmıştır.

İnsan, İslam ile insanlık değerlerine yönelemese de Allah’ın verdiği aklını kullanarak varlığına kodlanan Hakka, adalete ve güzele yönelebilir.

Yahudi bir yazar olan   Avi Steinberg, varlığına kodlanan insanlık değerlerini kullanabildiği  için mensubu olduğu ırkın zulmüne onay vermemiştir. Onay  vermemekle de kalmamış, utanç duyduğu İsrail vatandaşlığından çıkmıştır.

Biz Müslümanlar da aramızdan çıkacak zalimlere onay vermemeliyiz. Devletimizi bile yaptığı ve yapacağı zulümleri üzerinde desteklememeliyiz. Çünkü bizler düşmanlarımıza bile adalet göstermekle emredildik. Görelim:

“Ey iman edenler! Allah için gerçeğe şahitlik ederek adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun! Bir kişi veya topluma karşı duyduğunuz öfke/düşmanlık, onlarla ilgili vereceğiniz kararlarda sakın ha sizi adaletsizliğe sevk etmesin! Siz her zaman, herkese karşı adil davranın! Çünkü Allah’ın sevgisini kazanmak, yani iyilik ve takvaya ulaşmak için en uygun olan davranış, düşmanlarınıza karşı bile olsa adaletten zerre kadar ayrılmamaktır.

 O hâlde, Allah’tan gelen ilkeler doğrultusunda hayata yön vererek, kötülüklerden titizlikle sakının! İyi bilin ki Allah, yaptığınız her şeyden haberdardır.” (Maide 8)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar
  1. Cengiz tezel dedi ki:

    Eğer bu adam düzgün bir “yahudi” ise o halde israil bir yahudi devleti değildir.eğer israil bir yahudi devleti ise o halde bu adam yahudi değil “ insaflı bir israil vatandaşıdır “ her iki durumda da siyonizm,israilli,yahudi kelimelerini aynı anlamda kullanmaktan vazgeçmeliyiz