islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,4354
EURO
56,2404
ALTIN
6.898,85
BIST
14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Arnavutluk, Kosova ve Hırvatistan’dan Savunma Anlaşması

Arnavutluk, Kosova ve Hırvatistan’dan Savunma Anlaşması

Arnavutluk, Kosova ve Hırvatistan’dan Sırbistan’a Karşı Savunma Anlaşması

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da önemli bir savunma iş birliği anlaşması imzalandı. Arnavutluk, Hırvatistan ve Kosova’nın savunma bakanları, Sırbistan’dan gelen tehditlere karşı ortak hareket etmek amacıyla “Savunma Alanında Ortak İşbirliği Bildirgesi”ne imza attı.

Tiran’da düzenlenen törende, anlaşmayı Arnavutluk Savunma Bakanı Pirro Vengu, Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Ivan Anusić ile Kosova Savunma Bakanı Eyüp Makedonci imzaladı. Bu anlaşma, üç ülkenin savunma yeteneklerini güçlendirmeyi, savunma sanayisi ve teknolojisini geliştirmeyi ve Sırbistan’ın bölgedeki agresif politikalarına karşı ortak bir duruş sergilemeyi amaçlıyor.

Anlaşmanın imzalanmasının ardından konuşan Bakan Vengu, “Sırbistan’ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı hamlelerine karşı ortak bir değerlendirmeye sahibiz. Bu nedenle, savunma kapasitemizi artırma kararlılığımız her zamankinden daha güçlü.” ifadelerini kullandı.

Arnavutluk ve Hırvatistan ayrıca, Kosova’nın bölgesel ve Avrupa-Atlantik yapılarına tam entegrasyon sürecini desteklemek amacıyla siyasi pozisyonlarını uyumlu hale getirme konusunda yakın iş birliği içinde olacaklarını duyurdu.

Bakanlar Anusić ve Makedonci ise bu anlaşmanın, Sırbistan’ın bölgedeki güvenlik tehdidine karşı önemli bir adım olduğunu vurguladı. Anlaşma, ortak risk ve tehditlere karşı birlikte hareket edebilme kapasitesini artırarak, üç ülkenin güvenliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Mirat Haber – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.