islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3972
EURO
34,6310
ALTIN
2.392,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İmran: Hindu Aşağılayana Partide Yer Yok

İmran: Hindu Aşağılayana Partide Yer Yok
17 Şubat 2020 17:55
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Başbakan Imran Khan liderliğindeki iktidardaki Pakistan Tahrik-i İnsaf Partisi, Lahor bölgesi teşkilatının genel sekreterini görevden aldı. Müin Ekrem Osman, 5 Şubat’ta ülke genelinde görülen Keşmir Dayanışma Günü için bir poster hazırlamış, posterdeki “Hindular lafla değil kaba kuvvetle yola gelir” sloganı halkın tepkisine neden olmuştu.

Osman, partisi tarafından Lahor’daki kamusal alanlara yerleştirilen posterler için özür diledi. Görevden alındıktan sonra eski genel sekretere posterlerde görünen kelimelerin partinin politikasını ihlal ettiği belirtildi. Bildirim, partinin Lahor bölgesi başkanı Züheyr Abbas Kokar tarafından yayınlandı. Konu ayrıca özel bir komitede disiplin soruşturmasına yönlendirildi.

Osman, Hindistan’ın aşırı Hindu milliyetçisi Başbakanı Narendra Modi’yi hedeflemek istediğini ancak yazıcının “yanlışlıkla” Modi’nin adını “Hindu” kelimesiyle değiştirdiğini söyleyerek aşağılayıcı posterler için bu hatayı suçlamıştı.

İnsan hakları bakanı Şirin Mezari yaptığı bir tweet’te Osman’nın “kınandığını ve posterlerin derhal geri çekildiğini” belirtmiş, olayı “bireysel utanç verici bir yaklaşım” olarak nitelendirmişti. Geçen yıl Mart ayında iktidar partisinin bir başka üyesi olan Pencap enformasyon ve kültür bakanı, Hindu topluluğuna yönelik aşağılayıcı sözleri nedeniyle görevinden alınmıştı.

Pakistan’da az sayıda Hindu dininden vatandaş yaşamakta. Hindistan Pakistan’ın kendi Hindu vatandaşlarına baskı yaparken Hindistan’daki Müslümanların haklarından bahsetme hakkı olmadığını sık sık dile getirmekte.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.