islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,1648
EURO
53,9432
ALTIN
6.056,88
BIST
13.976,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
33°C
İstanbul
33°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C

İslamofobi ve Filistin Konusunda Tarafsız Kalamayız

İslamofobi ve Filistin Konusunda Tarafsız Kalamayız

Malezya Başbakanı Enver İbrahim: İslamofobi ve Filistin Konusunda Tarafsız Kalamayız

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, ülkesinin dış politikadaki genel duruşuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Enver İbrahim, Malezya’nın dış politikada her zaman “bağımsız ve tarafsız” bir yaklaşım sergilemeyi hedeflediğini ancak bazı temel insani ve vicdani meselelerde bu tarafsızlığın söz konusu olamayacağını belirtti.

“İlkesel Bir Duruş”

Başbakan Enver, yaptığı açıklamada Malezya’nın uluslararası alanda barışçıl ve denge odaklı bir politika izlediğini ancak Müslüman karşıtlığı (İslamofobi) ile Filistin’in özgürlük mücadelesi gibi konuların, ülkesinin kırmızı çizgileri arasında yer aldığını ifade etti. Enver, bu konuların sadece birer dış politika başlığı değil, aynı zamanda temel adalet ve insan hakları meselesi olduğunu vurguladı.

“Filistin Mücadelesi Vazgeçilmezimizdir”

Özellikle Filistin halkının maruz kaldığı zulme dikkat çeken Enver İbrahim, “İslamofobi ve Filistin’deki haklı mücadele konusunda tarafımızı net bir şekilde belirliyoruz. İnsan onurunun ve adaletin ayaklar altına alındığı bu durumlarda tarafsız kalmak, zulme ortak olmaktır” diyerek Malezya’nın Filistin davasına olan sarsılmaz desteğini yineledi.

Malezya hükümetinin bu çıkışı, Güneydoğu Asya’daki jeopolitik dengelerde İslam dünyasının sesini yükselten bir hamle olarak değerlendiriliyor.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.