islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,4354
EURO
56,2404
ALTIN
6.898,85
BIST
14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Boris’in Filistin Düşmanı Kararı Mahkemeden Döndü

Boris’in Filistin Düşmanı Kararı Mahkemeden Döndü
03/05/2020 19:04
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Boris Johnsson başkanlığındaki İngiliz hükümeti Filistin yanlısı bir kampanyayı engelleme girişiminde mahkeme kararının kendi aleyhine gelişmesiyle büyük bir yenilgiye uğradı. Filistin insan hakları için çağrı kampanyası yürüten ve işgal altındaki topraklarda üretilen malların alınmamasını isteyen “Boykot, Yatırım Yapmama ve Yaptırımlar” (Boycott, Divestment and Sanctions, BDS) savunucuları, İngiltere hükümetine karşı uzun süren yasal mücadelesini kazandı.

İngiliz devleti ve BDS arasındaki yasal mücadele 2016 yılında başlamıştı. O zaman Toplulumlar ve Yerel Yönetimler Bakanlığı, Yerel Yönetim Emeklilik Programlarının yasadışı işgal altındaki Filistin topraklarında üretilen İsrail malı almama konusunda yasak koyduİnsan hakları gönüllüleri ve serbest söz hakkı savunucuları, bu yasaklama kararını BDS hareketinin yükselişini engelleme girişimi olarak görmüşlerdi.

Karar, İngiliz hükümetinin kamu kurumlarının yabancı ülkelere karşı kendine doğrudan veya dolaylı BDS kampanyalarını dayatmasını yasaklayan yasalar koyma niyetini duyurmasından sadece aylar sonra geliyor. Hareket, insan hakları savunucuları tarafından sivil özgürlüklere yönelik bir saldırı olarak geniş çapta kınanmıştı. BDS’yi yaygınlaştırmaya çalışan Filistinle Dayanışma Kampanyası hareketi, bugün hükümetin Yargıtay’daki yenilgisinin BDS kampanyalarını baskı altında ezme girişimlerinin gayrimeşruluğunu gösterdiğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.