islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3664
EURO
34,5464
ALTIN
2.377,99
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

YALNIZCA LAF ÜRETİP DÜNYAYI YARDIMA MI ÇAĞIRIYORUZ?

YALNIZCA LAF ÜRETİP DÜNYAYI YARDIMA MI ÇAĞIRIYORUZ?
13 Şubat 2024 08:59
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı’mız İsrail’in Refah‘a yönelik saldırıları ile ilgili bir açıklama yaptı.  Yazılı olan açıklama şöyle:

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’MIZIN ÇAĞRISI

‘İsrail’in, Gazze şeridinde bugüne kadar gerçekleştirdiği yıkım ve katliamların ardından, güneydeki Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyuyoruz. Bu harekatı, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendiriyoruz.

Devam eden saldırılar, Gazze’deki insani trajediyi çok daha vahim boyutlara taşıyacak ve bölgede kalıcı bir ateşkesin teminine yönelik çabalara zarar verecektir.
BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası toplumu İsrail’i durdurmak için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz
.’

ÇAĞRIMIZI KİME DUYURABİLECEĞİZ?

Aziz ecdadımızın dört yüz yıl adaletle yönettiği Filistin’de dünyanın ve ülkemizin gözleri önünde İsrail yaklaşık otuz bin insan öldürerek bir katliam yaptı ve can almaya da devam ediyor. Biz de bakıyoruz.

Doğru, Mısır ve Suudi Arabistan yönetimleri gibi insanlıktan soyutlanmadık. Hamas’a sahip çıktık. İsrail’i zalim olarak niteledik. Ama hepsi bu kadar. Ötesi olmadı, olamadı. 57 İslam ve Arp ülkesi içinden bir Güney Afrika gibi bir soylu yönetim çıkmadı.

Hadi İsrail’in hamisi Amerika’ya açıktan tavır koyamadık. Ülkemizde ki  bir üssünü olsun kapamadık. Ama İsrail’e de karşı çıkamadık. Karşı çıkmak şöyle dursun ticareti bile kesmedik. Ülkemizden ortalama her gün İsrail için önemli mallarla yüklü sekiz geminin İsrail’e gitmesini de engellemedik. Duyarsızlığımız da halen devam ediyor.

VAY HALİMİZE

Bu kadarını olsun yapamadıysak vay halimize. Yapabilir olup da yapmadıysak bin kez vay halimize.

Kendimiz bir şey yapmıyoruz. Bir de  Dünyaya yardım çağrısında bulunuyoruz. Kendimize duyuramadığımız çağrımızı kimlere duyurabileceğiz. Fransa’ya mı Meksika’ya mı? Biz bir şey yapmıyoruz ki, onlardan beklentimiz olsun.

Ateşkes çağrısını şimdilerde AB de yapıyor. Farkımız olmalı değil miydi?

İyice bilmeliyiz ki zalime karşı çıkmayan, zulme maruz kalır.

Sözü Rabbimize bırakalım:

Ey İman edenler! Niçin yapmadıklarınızı  söylüyorsunuz?” (Saff 2)

“Yaptığı  işlerle övünç duyan, yapması gerektiği hâlde yapmadığı işlerle ve sahip olmadığı üstün ahlâkî niteliklerle övülmekten hoşlanan bu ikiyüzlü, yalancı insanların azaptan kurtulacaklarını sanma!
Aksine, onlar için cehennemde can yakıcı bir azap vardır!” (Bak A.İmran 188)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: HABER YORUM, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.