islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5700
EURO
34,7581
ALTIN
2.495,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Sahel’de insani yardıma ihtiyaç duyan 29 milyon insan

Birleşmiş Milletler ve STK’lar, huzursuzluğun vurduğu Sahel bölgesindeki altı ülkede rekor düzeyde 29 milyon insanın, eşi benzeri olmayan güvensizlik ve artan açlık karşısında insani yardıma ihtiyacı olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Sahel’de insani yardıma ihtiyaç duyan 29 milyon insan

Birleşmiş Milletler ve STK’lar, huzursuzluğun vurduğu Sahel bölgesindeki altı ülkede rekor düzeyde 29 milyon insanın, eşi benzeri olmayan güvensizlik ve artan açlık karşısında insani yardıma ihtiyacı olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler ve STK’lar, huzursuzluğun vurduğu Sahel bölgesindeki altı ülkede rekor düzeyde 29 milyon insanın, eşi benzeri olmayan güvensizlik ve artan açlık karşısında insani yardıma ihtiyacı olduğu konusunda uyarıda bulundu. Geçen hafta Salı günü yapılan açıklamada imzacılar, geçen yıla kıyasla Burkina Faso, kuzey Kamerun, Çad, Mali, Nijer ve kuzeydoğu Nijerya’da beş milyon kişinin daha yardıma ihtiyacı olduğunu söylediler. Son yıllarda, Sahra Çölü’nün hemen güneyinde yarı kurak bir bölge olan batı Sahel’in büyük kısımları, çok sayıda silahlı grubu, ulusal orduların ve uluslararası ortakların yanı sıra yerel milislerin askeri kampanyalarını içeren şiddetten rahatsız oldu.

UN: 29 million in Sahel need humanitarian assistance | Africanews

2012 yılında, kuzey Mali’de etnik Tuareg ayrılıkçıları tarafından silahlı grupların isyana girmesiyle bölge çatışmaya girdi. Fransa, önümüzdeki yıl, kampanyalarını 2015’te Mali’nin merkezine ve ardından komşu Nijer ve Burkina Faso’ya götürmeden önce dağılan ve yeniden toplanan silahlı grupları geri püskürtmek için bir müdahaleye öncülük etti. Kamerun ve Nijerya’nın kuzeyindeki Çad ve Sahel bölgeleri de silahlı gruplarla çatışmaların pençesinde. Norveç Mülteci Konseyi ve Uluslararası Plan STK’ları tarafından da imzalanan BM’nin son açıklamasında, yaklaşık 5,3 milyon insanın yerlerinden edildiği ve korunmaya ihtiyacı olduğu belirtildi. Şiddet bölgedeki binlerce okulun kapanmasına neden olurken, 1,6 milyon çocuğun şiddetli akut yetersiz beslenmeden muzdarip olacağı tahmin ediliyor. İmzacılar, kötüleşen insani durumu ele almak için daha fazla fon çağrısında bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.