islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4379
EURO
34,7788
ALTIN
2.433,66
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

DAEŞ’in Irak’taki Kanlı Eylemleri 8 Ölüyle Devam

DAEŞ’in Irak’taki Kanlı Eylemleri 8 Ölüyle Devam
25 Mayıs 2020 02:34
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Irak Güvenlik Medya Birimine göre DAEŞ, beş Irak güvenlik görevlisini ve üç sivili öldürdü ve diğerlerini yaraladı. Selahaddin vilayetindeki Bayci’de bir yolda Irak 16. piyade bölük muhafızları, bir DAEŞ grubundan doğrudan ateşi tarafından hedef alındılar. Saldırı, ayrıca iki savaşçının öldürülmesine ve Irak kuvvetlerinden de iki kişinin yaralanmasına neden oldu. Bir araçta patlayan patlayıcı cihaz, Popüler Seferberlik Kuvvetleri olarak da bilinen Haşdi Şabi’ya ait ait iki savaşçının öldürülmesiyle sonuçlandı. IŞİD ayrıca, Makyas’taki çiftliklerinden iki çiftçiyi kaçırdı ve buğday ekinlerinden üç dönümün yanı sıra üç traktör yaktı. Çiftçilerin cesetleri daha sonra tarlalarının yakınında bulundu. Alyawa köyünde, bir Daesh grubu başka bir araca ateş ederek bir Kürt kökenli bir subayı ve karısını öldürürken üç yaşındaki kızlarını da yaraladı.

DAEŞ’in düzenli olarak sınırlı ancak ülkede dengeyi bozan eylemleri Irak’ta son iki ayda artmaya başladı. DAEŞ, PKK/YPG’nin bütün tutsaklarını serbest bırakmasının, DAEŞ’in başdüşmanı olan Haşdi Şabi lideri ve İran’ın bölge sorumlusunun suikastle öldürülmesi ve Batılı ülkelerin yeniden desteklerini başlamasıyla Irak’ta yeniden organize oluyor. Irak’ın örgütün iki numaralı adamını yakalaması ümit verirken yeni DAEŞ projesi ciddi endişelere neden oluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.