islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3810
EURO
34,6041
ALTIN
2.387,71
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Ürdünlü Milletvekiline Kraliyete Hakaret Suçu

Ürdünlü Milletvekiline Kraliyete Hakaret Suçu

Mirat Haber Ajansı

Ürdün parlamentosunun eski bir üyesi, 2 Haziran’da kral ve kraliçeye saldırı suçlamasıyla tutuklandı. 75 yaşındaki Ahmad Oweidi Al-Abadi, uzun süredir Ürdün monarşisini eleştiriyor. Eski milletvekilleri aleyhinde elektronik yasasını ihlal ve rejimi zayıflatmaya çalışma suçlamaları var ancak iddianamenin diğer ayrıntıları belirsizliğini koruyor. Emekli albay olan Al-Abadi, 1997 ve 2001 yılları arasında sağ kanattan bir milletvekili olarak görev yaptı. Eski milletvekili Ürdün’de Filistinlilerin devam eden varlığına karşı sık sık tartıştı ve vatandaşlıklarını sorguladı. Al-Abadi, daha önce Kraliçe Rania’yı Filistin kökenli olduğu için açıkça kınadı.

Eski milletvekili ayrıca 2007 yılında devlete zararlı sahte haber olarak kabul edilen e-postalar hakkında iki yıl hapis cezası aldı. 2012 yılında El-Abadi, Ürdün’ün cumhuriyet olması gerektiğini iddia ettiği bir basın röportajı sırasında gözaltına alındı ​​ve kovuşturuldu. Emekli askeri yetkililerin bir darbe yürütebileceklerini, ancak bir devrime yol açacak şiddeti açıkça savunmadıklarını ileri sürdü. Ürdün yasası uyarınca hükümdarı, yerel kurumları, yetkilileri veya İsrail dahil yabancı hükümetleri eleştirmek yasalara aykırıdır. İnsan Hakları İzleme Örgütü bunun özgür konuşma ideallerini ihlal ettiğini iddia ediyor. 2019 raporları Ürdün hükümetinin 30’dan fazla siyasi ve yolsuzlukla mücadele eylemcisini gözaltına aldığını ve ifade özgürlüğü hakkını ihlal eden suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.