islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
49,3673
EURO
55,2729
ALTIN
6.636,71
BIST
12.231,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Yağmurlu
Çarşamba Yağmurlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C

Kılıçdaroğlu’ndan Azerbaycan’a başörtüsü çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan Azerbaycan’a başörtüsü çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan Azerbaycan’a Başörtüsü Çağrısı: “Kadınları Özgür Bırakın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında Azerbaycan’daki başörtüsü tartışmalarına ilişkin dikkat çeken bir konuşma yaptı. Türkiye’nin geçmişte yaşadığı acıları hatırlatarak Azerbaycan halkına seslenen Kılıçdaroğlu, kadınların kıyafet tercihlerine müdahale edilmemesi gerektiğini vurguladı.

 “Sizin Acınız Bizim de Acımız”

Kılıçdaroğlu, Azerbaycanlılara hitaben şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Azerbaycanlı kardeşlerim; sizin sevinciniz bizim sevincimiz, sizin acınız bizim de acımız. Başörtüsü olayları oluyor ve izliyoruz. Bu acıyı biz yaşadık, bu acının bitmesi lazım. Kadınların başı açık, başı kapalı diye ayrılması doğru değil. Türkiye burada çok ağır bir sınavdan geçti. Bizim de burada sorumluluğumuz oldu. Bu sorumluluğu üstlenen bir kişi olarak Azerbaycan’a sesleniyorum: Kadınları özgür bırakın, istediği kıyafetini seçsin!”

Türkiye’nin Yaşadığı Sınav Hatırlatıldı

Kılıçdaroğlu, kadınların başı açık ya da kapalı olması üzerinden ayrıştırılmasını doğru bulmadığını belirterek, Türkiye’nin bu konuda ağır bir süreçten geçtiğini söyledi. Geçmişte yaşananlarda sorumlulukları olduğunu da kabul eden CHP lideri, benzer acıların Azerbaycan’da da sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Konuşma, Azerbaycan’da okullarda başörtülü öğrenci ve öğretmenlere yönelik uygulamaların tartışıldığı ve protestoların sürdüğü bir dönemde yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması, sosyal medyada ve haber sitelerinde hızla yayılırken, “kadınların özgürlüğü” vurgusuyla dikkat çekti.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.