islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3824
EURO
34,7587
ALTIN
2.410,92
BIST
10.116,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Kazak Yetkililerin Ailelerine Yurtdışı Hesap Yasağı

Kazak Yetkililerin Ailelerine Yurtdışı Hesap Yasağı

Mirat Haber Ajansı

Kazakistan hükümeti, yetkililerin ve aile üyelerinin yurtdışında banka hesabı sahibi olmasının yasaklanacağını duyurdu. Yasak, halkın yolsuzlukla ilgili artan hayal kırıklığına cevap olarak geliyor. Bazı skandallar, memurların ve yakınlarının açıklanamayan denizaşırı servetinin büyüklüğünü ortaya dökmüştü. Maliye Bakanı Eroğlan Cemaybayev 2 Eylül’de yaptığı açıklamada, planın bakanlığının gölge ekonomiyle mücadele programının parçası olduğunu söyledi. Cemaybayev, ülkedeki tüm banka hesaplarının Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üye devletleri arasında bilgi paylaşımına ilişkin bir program doğrultusunda kontrol edileceğini söyledi. OECD, ekonomik büyümeyi ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için 70’ten fazla üye olmayan ekonomi ile işbirliği yapan piyasa ekonomilerine sahip 37 ülkeden oluşan uluslararası bir teşkilat.

Bir zamanlar Sovyet sonrası devletlerde ekonomik reformun örnek ülkesi olan Kazakistan, son yıllarda imajının bozulduğunu gördü. Yurtdışında malikanelerin ve büyük banka hesaplarının sahibi olan yetkililer ve onların aile üyeleri hakkında raporlar üretilmekte. Bu yılın başlarında, Britanya Ulusal Suç Dairesi, eski Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in torunundan, Londra’nın kuzeyindeki en pahalı caddelerden birinde milyonlarca sterlinlik bir malikaneyi satın almak için parayı nereden aldığını açıklamasını istemişti. Londra malikanesini ve diğer mülkleri satın almasına engel olunmamasına karşın küresel medyanın bu olaya ilgisi tüm Nazarbaev ailesini özellikle kendi ülkesinde istenmeyen bir spot lambasına tutmuş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.