islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Beyrut’ta 4 Tonluk Yeni Amonyum Nitrat Zulası

Beyrut’ta 4 Tonluk Yeni Amonyum Nitrat Zulası

Mirat Haber Ajansı

Lübnan ordusu, Beyrut limanı girişinin yakınında 4,35 ton amonyum nitrat buldu. Liman, aynı son derece patlayıcı kimyasalın büyük miktarda stoklanmasının neden olduğu, geçen ay güçlü bir patlamaya sahne olduğundan bu keşif korku ve heyecan uyandırdı. Ordu Perşembe günü yaptığı açıklamada, patlayıcı uzmanlarının teftiş için çağrıldığını ve tehlikeli kimyasalı limanın yakınında depolanan dört koteynerde bulduğunu söyledi. Kimyasalların menşei veya sahipleri hakkında detay verilmedi.

Bulgu, Beyrut limanında altı yıl boyunca depolanan yaklaşık 3.000 ton amonyum nitratın patlayarak ölüm ve yıkıma yol açmasından neredeyse bir ay sonra geldi. Tüm mahalleler harap olmuş, patlama milyarlarca dolarlık hasara neden olduğundan yaklaşık 300.000 kişi evsiz kalmıştı. Lübnan hükümeti, ekonomik krizin zaten iktisaden çökmüş bir ulustaki halkın öfkesinin artması sonucu istifa etti. Halk, daha tehlikeli maddelerin kötü bir şekilde depolanması ve kendilerini riske atması konusunda endişeli. Yetkililer geçen ay meydana gelen patlamada çoğu liman ve gümrük yetkilileri olmak üzere şimdiye kadar 25 kişiyi gözaltına aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.