islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3783
EURO
34,7262
ALTIN
2.406,89
BIST
10.086,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Suud Netflix’e Eşcinsellik Helal MBS Eleştirisi Haram

Suud Netflix’e Eşcinsellik Helal MBS Eleştirisi Haram

Mirat Haber Ajansı

Yayın kuruluşu Netflix’in CEO’su, Suudi Arabistan’ın batıda bile hassas içerik programları olarak kabul edilen programların sözde muhafazakar krallıkta yayınlanmasına izin verdiğini kabul etti. Bunlar arasında eşcinselliği teşvik eden “Queer Eye”, gençlerin konuyu okul derslerinden aldıkları rehberliği izleyen “Sex Education” ve çok açık cinsel içerikli bir hapishane dizisi olan “Orange is the New Black” gibi gösteriler yer alıyor. Buna karşılık Netflix, Suudi Arabistan’ın politikalarını eleştiren diğer şovlarının bir bölümünü kaldırmayı kabul etti. Vatanseverlik Yasası adlı Emmy ödüllü siyasi hiciv gösterisine Hintli-Amerikalı Müslüman komedyen Hasan Minhaj ev sahipliği yapmakta ve son iki yıldır Pazar günleri yayınlanmaktaydı. Minhaj’ın Vatanseverlik Yasası, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesindeki rolü nedeniyle özellikle Suudi Veliaht Prens MBS’yi eleştirmekteydi.

CNN’de sansür ve insan haklarını tartışan bir röportajda Netflix’ten Reed Hastings, bunun çok zor bir karar olduğunu söyledi. Suudi hükümeti, Netflix’in “ahlak kurallarını” ihlal ettiğini iddia ederek bölümü aşağı çekmesini talep etti. Ancak, aynı Suudi yasaları, muhafazakar ülkede kolayca “pornografik” veya en azından uygunsuz olarak değerlendirilebilecek diğer Netflix içeriği için geçerli değildi. Hastings, Netflix’in “rahatsız edici bir uzlaşma” yapmayı seçtiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.