islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4905
EURO
34,9546
ALTIN
2.435,08
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İngiltere Stratejik Umman Üssünü Genişletiyor

İngiltere Stratejik Umman Üssünü Genişletiyor

Mirat Haber Ajansı

İngiltere Cuma günü, Körfez’de bulunan stratejik Umman Duqm limanındaki üssünü genişletmek için 30 milyon $ yatırım yapacağını duyurdu. Savunma Bakanlığı’na göre lojistik merkez, İngiliz Ordusu’nun Sultanlık’taki eğitimini desteklemenin yanı sıra, Kraliyet Donanması’nın Hint Okyanusu’nda konuşlandırılmasını kolaylaştıracak.

Geçen yıl İngiltere, İran İslam Devrim Muhafızları Birliği’nin Hürmüz Boğazı’nda İngiliz bandıralı bir tankeri basıp alıkoymasının ardından yük gemilerine refakat etmek için Körfez’e savaş gemileri gönderdi. Olay, İngiltere’nin Cebelitarık açıklarında İranlı bir tankeri tutuklamaya karar vermesinden iki hafta sonra geldi. Salı günü yeni atanan Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin-Hamed el-Buseyd, ikili ilişkileri ve ortak ilgi alanlarına ilişkin bölgesel konuları görüşmek üzere İngilizler’le Muskat’ta bir araya geldi. Ayrıca, FIFA 2022 Dünya Kupası için RAF ve Katar Typhoon jetlerinin ortak bir filosunun Katar’da konuşlanacağı bildirildi.

ETİKETLER: Umman
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.